5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Viranşehir'de çatışma!

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde aynı aşirete mensup iki aile arasında çıkan silahlı çatışmada ilk belirlemelere göre, 1 kişi hayatını kaybederken, 5 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, aralarında husumet bulunan aynı aşiretten 4 kişi karşı karşıya geldi. Karacadağ Caddesi üzerinde başlayan tartışma silahlı çatışmaya dönüştü. Araç içerisinde ve cadde üzerinde bulunan aşiret mensupları birbirlerine ateş etmeye başladı. Yoldan geçen vatandaşların da aralarında bulunduğu biri ağır 4 kişi yaralanırken, Açılan ateş sonucu 4 araç ve bazı işyerleri zarar gördü. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla hastaneye sevk edildi.

Olayın gerçekleştiği cadde üzerinde güvenlik güçleri önlem alırken, bir çatışma haberi de Vatan Caddesi üzerinde meydana geldi. Aynı olayın devamı olduğu tahmin edilen çatışmada ise 2 kişi hafif şekilde yaralandı. Yaralılar Memduh K., Abdulkadir T., Osman B., Ahmet K., İbrahim K. ve olay yerinde esnaf olan Aslan Kutlu Viranşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan Memduh K. yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Bu arada, iki tarafın birbirine rast gele ateş açması sonucu olay yerinde bulunan 3 otomobille kurşun isabet etti. Polis, olayın daha fazla büyümemesi için ilçede geniş güvenlik önlemi aldı.

Öte yandan, olayı duyup hastaneye gelen yaralı yakınları fenalık geçirdi. Çevrede önlem alan emniyet mensupları, güvenlik gerekçesiyle hastane içerisine kimseyi almadı. Olay yeri inceleme ekipleri yaptıkları incelemede, olay yerinde 50'nin üzerinde mermi kovanı buldu. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, çatışmanın meydana geldiği caddeler trafiğe kapatıldı.

Olay ilk olarak 4 Mayıs 2009 tarihinde aynı aşirete mensup taraflar arasında başlamıştı. Germen köyünde ikamet eden D. ailesinin kızları ile damatları arasında geçimsizlikten dolayı boşanma davası açılmış, davanın görüleceği adliye binasına gelen iki aile mensupları arasında sözlü tartışma çıkmış ve sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine damat Ali D., kayınbabasına ve kayınına ateş etmişti. Olayda 2 kişi hayatını kaybetmişti.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2009 Salı 19:38:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?