5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Viranşehir'de dilenci operasyonu

Viranşehir Belediyesi zabıta ekipleri tarafından yapılan dilenci operasyonunda yaklaşık 20 dilenci şehir dışına gönderildi.

Viranşehir'e çevre il ve ilçelerden gelen dilenciler ilçe esnafını rahatsız edince zabıta ekipleri harekete geçti. Ekipler dilencilerin gelmesine izin vermeyeceklerini belirterek her cuma operasyon düzenleyeceklerini, yakalananlara Kabahatler Kanunu'na göre işlem yapıldığını belirtti.

Zabıta Müdürü Nesih Kaya, dilencilere yaptıkları işin yasal olmadığı uyarısında bulunarak, "Yaptığınız iş, Kabahatler Kanunu'na göre yasaktır. Sizler insanların din ve vicdanları ile oynamamalısınız. Üst aramanızı yaptık, kimlik bilgilerinizi aldık. Sizden istediğimiz, bir daha böyle bir iş yapmamanız ve evlerinize gitmenizdir" dedi.

Bu arada bazılarının çocukları ile dilendikleri belirtilirken, her şeyden habersiz çocuklar Zabıta Amirliği'nde oyun oynadı. Daha sonra çevre il ve ilçelerden gelen dilenciler şehir dışına çıkarıldı. Zabıta Amirliği, bu dilencilerin genelde Şanlıurfa, Elazığ, Mardin, Diyarbakır ve çevre ilçelerden geldiğini ifade etti. Her gelişlerinde yaklaşık 1 hafta kalan dilencilerin barınmak için ilçe dışında çadır kurup orada kaldıkları da tespit edildi.

Zabıta Müdürü Kaya, bu tip çalışmaların devam edeceğini, dilencilerin ilçede vatandaşları rahatsız etmesine izin verilmeyeceğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2008 Cuma 16:46:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?