5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Viranşehir'de engelli vatandaşa destek

Viranşehir Belediyesi, yürüyemeyen Davut Tüfek'e yardım elini uzattı.

Hastanın tedavi masraflarını üstlenen Belediye, bacaklarını tutmayan vatandaşın kendi imkanlarıyla yürüyebilmesi için özel bir ayaklık yaptırdı.

2006 yılının sonlarında omzunda ağrı şikayeti ile doktora başvuran Davut Tüfek'e Ankara Hacettepe Hastanesi tarafından 18 Eylül 2007 tarihinde Lenfoma tanısı konuldu. 2007 tarihinde Kemoterapi eşliğinde Radyoterapi uygulanan Tüfek, bu tedavi sonrasında felç geçirdi. 42 yaşındaki Davut Tüfek’in, daha sonraki dönemde yapılan tetkiklerinde, Spinal Lenfoma (Omurilik kanseri) ilerlemesi sonucunda Paraparezi (Felç) geçirdiği saptandı. Ameliyat edilen Tüfek'in sağlık durumunda bir gelişme olmayınca memleketi Viranşehir ilçesine geldi. Yapılan tetkiklerde olumlu sonuçlar alınamayınca Davut Tüfek tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Maddi durumu kısıtlı olan Tüfek, kendi masraflarını karşılayamaz duruma geldi. Evli ve 6 çocuk babası Tüfek'in adına bir kamyonet olması nedeniyle yeşil kartı da iptal olunca, artık elindeki tüm imkanlarını kaybetti.

Viranşehir Belediyesi Davut Tüfek'e sahip çıkarak Belediye'nin Sağlık Merkezi'nde tedavisini üstlendi. Belediye, Tüfek'in tedavi giderleri ve yol masraflarının yanında, kendisine yürümesinde yardımcı olacak bir ayaklık yaptırdı. Davut Tüfek'i ziyaret eden Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin, Tüfek'e geçmiş olsun diyerek, daima onun yanında olduklarını ve Belediye olarak tedavi masrafları için güçlerinin yettiği oranda yardımcı olacaklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 15:57:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?