5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Viranşehir'de Filistin için ilaç toplandı

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde Filistin için 296 koli ilaç toplandı. Toplanan ilaçlar Kimse Yok Mu Derneği yetkililerine teslim edildi. 

Viranşehir'de 12 sivil toplum kuruluşu tarafından oluşturulan "Filisitinle Dayanışma Platformu" başlattığı kampanya çerçevesinde toplanan 296 koli ilaç Kimse Yok Mu Derneği yetkililerine teslim edildi. Filistinle Dayanışma platformu adına konuşan Eğitim-Bir-Sen Viranşehir Şube Başkanı Fethi Yıldırım, Viranşehir halkına yardımlarından dolayı teşekkür etti. Yıldırım, "Filistinli kardeşlerimiz İsrail zulmüne uğradığı zaman sivil toplum kuruluşları olarak basın açıklaması yapıp, Filistin'e destek mitingi düzenledik. Arkadaşlarla bu programların ardından Filistin için ne yapabiliriz diye düşündük ve ilaç ve para yardımı çalışmalarını başlatma kararı aldık. Maliye parkında başlattığımız yardım kampanyasına birçok vatandaşımız katıldı. Kampanya süresince 296 koli ilaç ve yaklaşık 6 bin 100 TL para toplandı. Paraları makbuzlar karşılığında alıp bankaya yatırdık" dedi. 

İlaçları doktorlar kontrolünde kolilere ayrı ayrı paketleyen platform üyeleri, Kimse Yok Mu Derneği aracılığı ile ilaçları Filistin'e gönderdiler. Platform üyelerinden Murat Karadaş, yardımlarından dolayı Viranşehirlilere teşekkür etti. Karadaş, "Elimizden geldiği kadar bu yardımları devam ettireceğiz. İnşallah kardeşlerimizin yaralarını sarmada yardımcı olacağız" diye konuştu. 

Toplanan ilaçlar oluşturulan araç konvoyu ile şehir içinde tur attıktan sonra yola çıktı. Platform üyeleri yol boyunca Filistin bayrakları açtılar. Yoldan geçen vatandaşlarda alkışlarla destek oldu. Şehir dışına kadar dernek aracını yolcu eden platform üyeleri yardımlardan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 18:54:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?