5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Viranşehir'de gözaltı gerginliği

BELEDİYE BAŞKANLARININ GÖZALTINA ALINMALARINA TEPKİLER

Terör örgütünün KCK Türkiye yapılanmasına yönelik başlatılan operasyonda Viranşehir Belediye Başkanı Leyla Güven'in gözaltına alınmasının ardından başlayan gerginlik Viranşehir'de devam ediyor. Yaklaşık 100 kişilik grup, parti binasından belediyeye kadar yürüdü.

Viranşehir BDP binasında toplanan 100 kişilik grup, belediye binasına kadar yürüdü. Belediye Başkan yardımcılarının da aralarında bulunduğu grup slogan atarak Belediye binasına kadar yürüdü.

Belediye, binasına kadar gelen grubu belediye çalışanları alkışlarla karşıladı. Burada bir basın açıklaması yapan BDP ilçe başkanı M. Ali Türk, "Kürt sorununun çözümler yerine inkarcı politikalar maalesef tüm hızıyla devam etmektedir. Kürdün reddi, inkarı ve imhası üzerine kurulmuş sistem hiç bir demokratik gelişmeye meydan vermemekte, sorunu gittikçe derinleştirmektedir. 'Kürt Açılımı' veya diğer adı ile 'Demokratik Açılım' adeta Kürt tavsiyesi planına dönüşmüştür. BDP olarak kaygı başkanlarımızın gözaltına alınmasından dolayı kaygı duyuyoruz. Arkadaşlarımızın bir an önce serbest bırakılmasını bekliyoruz" dedi.

Grup daha sonra 10 dakika oturma eylemi yaptıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

BELEDİYE BAŞKANLARININ GÖZALTINA ALINMALARINA TEPKİLER
İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2009 Perşembe 16:24:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?