7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Viranşehir'de huzur operasyonu

Viranşehir İlçesi'ne bağlı Gönüllü köyü ile Akçakale İlçesi'ne bağlı Yazlıca köyüne iki ayrı operasyon düzenlendi. 

Jandarma tarafından yapılan operasyonda çok sayıda silah, mermi, telsiz, el bombası, fünye ve hücum yeleği ele geçirildi. 

Edinilen bilgeye göre, ilk operasyon, Viranşehir İlçesi'ne bağlı Gönüllü köyüne yapıldı. Operasyonda ev ve arazilerde yapılan aramalar sonucunda, 4 adet uzun namlulu silah, 5 adet tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca, 1 adet telsiz, bu silahlara ait 29 adet şarjör, 797 adet çeşitli çapta mühimmat ve 5 adet hücum yeleği ele geçirildi. 

Olay ile ilgili olarak; Ş.T, İ.T, E.K, M.T, M.K, H.T. olmak üzere toplam 6 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Cumhuriyet Savcılığı'nca ifadeleri alınan şahıslar daha sonra serbest bırakıldı. Ayrıca, yapılan aramalarda adam öldürmek ve adam öldürmeye teşebbüs suçlarından aranan M.Ç. adlı şahıs jandarma tarafından yakalandı. 

Bu arada, ikinci operasyonsa Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde, Yazlıca köyünden H.B'nin Suriye'den satmak amacıyla silah ve mühimmat getirdiği bilgilerinin alınması üzerine, bir operasyon düzenlendi. Jandarma, silah ve mühimmatların saklandığı S.B'nin evinde yapılan aramada, 2 adet uzun namlulu piyade tüfeği, 3 adet makinalı tabanca, 2 adet tabanca, 2 adet el bombası, 2 adet fünye, 2 adet el telsizi ve silahlara ait çeşitli çapta 242 adet fişek ele geçirildi. Jandarma olayla ilgili olarak H.B. ve S.B. isimli şahısları arıyor. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2006 Salı 16:36:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?