5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Viranşehir'de konser

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde EGEM Derneği tarafından düzenlenen konserde Abdurrahman Önül, halkın yoğun ilgisini gördü.

Konserin başlarında sahneye ilahi ezgi sanatçısı Ahmet Güneş çıkarak, okuduğu 4 ilahiyle sevenlerine unutulmaz anlar yaşattı.

Konserde Egem Derneği Başkanı Hayrullah Bağcı, bir konuşma yaptı. Bağcı, "Konser için Viranşehir Belediyesi'nden Kültür Merkezi'nin salonunu tahsis etmek için talepte bulunduk. Bize salonumuz kirlenmesin gibi havadan sudan bahanelerle EGEM Derneğine yer vermediler. Bizde konserimizi küçük olduğu halde düğün salonunda yapmak zorunda kaldık. Yerlerde oturan kardeşlerimden bacılarımdan özür diliyorum" dedi.

Konuşmasına Eğem Derneği'nin kurulduğundan bugüne yaptığı faaliyetleri özetle anlatarak devam eden Bağcı, Belediyeye sitemde bulundu. Konsere gelen yaklaşık 2 bine yakın izleyici Bağcı'yı alkışlayarak destek verdi.
Sahne alan sanatçı Abdurrahman Önül, okuduğu şiir, ilahi ve ezgilerle katılımcılara unutamayacakları saatler yaşattı. Sanatçı Abdurrahman Önül, Viranşehir'de konser vermekten dolayı mutluluk duyduğunu belirtti. Konser sırasında katılımcılar Önül'ü cep telefonlarına kaydetmek ve hatıra fotoğrafı çektirmek için birbirleri ile yarıştı. Yoğun ilginin olduğu konseri çok sayıda vatandaş yer olmadığı için izleyemedi. Birbirinden güzel ilahileri ile geceye manevi haz katan Önül'e katılımcılar tarafından isteklerin ardı arkası kesilmedi. Abdurrahman Önül'ü Viranşehir de görmekten dolayı mutluluklarını belirten katılımcılar, Viranşehir'in bu tür etkinliklere ihtiyacının olduğunu dile getirdi. Katılımcıların gönüllerini fetheden Önül, yeni albümünde Kürtçe ilahiye yer vereceğini açıkladı ve izleyenle yeni çıkaracağı albümünden bir dörtlük Kürtçe ilahi okuyarak izleyenlerden yoğun alkış aldı. Gecenin ilerleyen saatlerinde konser sıcak bir ortamda sona erdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 16:01:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?