5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Viranşehir'de öğrencilere burs

Viranşehir Belediyesi ilçede ikamet eden ve üniversiteye devam eden ihtiyaç sahibi öğrencilere burs verecek.

Belediye, bursun miktarı ve veriliş şeklini belirlemek için üniversitelilerle toplantı yaptı. Belediye Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapılan toplantıya Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin, DTP İlçe Başkanı Adnan Etli, BDP İlçe Başkanı Hıdır Ardin, Ekin Kadın Kooperatifi Başkanı Suna Uluğtürken, Belediye Başkan Yardımcısı Nayıf Aslan, Bakkallar Odası Başkanı Eyüp Kuranlıoğlu, Eğitim-Sen Temsilcisi Nurettin Doğan, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve yaklaşık 400 öğrenci katıldı. Toplantıdan önce Grup Eylül öğrencilere kısa bir konser verdi.

Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin, her zaman öğrencilerin yanında olduklarını belirterek, "Bu coğrafyanızdan, kültürünüzden, özünüzden alacağınız güçle gideceğiniz üniversitede başınız dik olmalı. Farklı yerlerden üniversiteye gelen arkadaşlarınızla paylaşacak çok şeyiniz olmalı. Onların dillerini, ezgilerini kültürlerini öğreneceksiniz. Siz de bu coğrafyanın dilini, kültürünü, ezgilerini, barış duygularını, kardeşlik kültürünü onlarla paylaşacaksınız. Sizler aynı zamanda Viranşehir'in birer kültür temsilcilerisiniz. Orda öğrendiklerinizi burada uygulamaya çalışacaksınız. Sizlerden buradan bize projelerle gelmenizi beklerdik. Aynı zamanda sizleri temsil eden diğer kurumlarla bu duygularla sorgulamanızı isterdik. Her konuda sonuna kadar yanınızdayız" dedi.

Öğrenciler ise belediyenin tek başına burs vermesinden ziyade iş adamlarının ve diğer kurumların desteği ile öğrencilere daha çok burs sağlamasını istediler.

Toplantının ardından Viranşehir belediyesi 4 dalda ilçe birincisi olanlara birer Cumhuriyet altını vererek ödüllendirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 11:12:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?