4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Viranşehir'de PKK'lılara saygı duruşu

BDP'NİN BOYKOT MİTİNGLERİ DEVAM EDİYOR

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Başkanı Gülten Kışınak ilçeye düzenlediği boykot mitingine ölen PKK'lılar için saygı duruşunda bulundu.

BDP'liler konuşmalarında hükümete ağır yüklendi. BDP'lilerin alana giriş yaptığı anda patlatılan havai fişeklerden bazılarının kalabalığın arasında düşmesi kısa süreli gerginlik yaşanmasına sebep oldu.

Akşam saat 22.00 sıralarında BDP Eş Başkanı Gülten Kışınak, BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, BDP Şanlıurfa il Başkanı İbrahim Ayhan, BDP Viranşehir ilçe yöneticileri BDP parlamento üyeleri ve BDP çevre il ve ilçe yöneticileri düzenlenecek boykot mitingi için ilçeye bir ziyaret düzenledi. Cumhuriyet meydanında düzenlenen miting BDP yöneticileri ve binlerce BDP'lilerin ölen PKK'lılar için saygı duruşunda bulunmasıyla başladı. BDP Eş Başkanı Gülten Kışınak konuşmalarında, "Biz Kürt halkı olmak üzere Türkiye'de ezilen, sömürülen yok sayılan bütün kültür ve kimlikler artık yeter diyor. Bize karşı ırkçılık var ve ayrımcılık yapıyorlar" diye konuştu.

Bu arada, BDP'li yöneticilerin bulunduğu otobüs meydana girişi sırasında partililer tarafından patlatılan havai fişeklerden bazılarının meydanı dolduran kalabalığın arasına düşmesi kısa süreli gerginlik yaşanmasına sebep oldu. Gece saat 23.30 da biten miting sonrası kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

BDP'NİN BOYKOT MİTİNGLERİ DEVAM EDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2010 Perşembe 17:18:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?