5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Viranşehir'de polis motor takibinde

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde sayıları hızla artan ve son günlerde yaşanan motosiklet kazalarının önüne geçmek amacıyla Viranşehir polisi harekete geçti.

Viranşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler; ehliyetsiz, plakasız ve ruhsatsız motosiklet kullananlara göz açtırmıyor. İlçe merkezinin belirli noktalarında denetleme yapan ekipler, kurallara aykırı hareket eden ve evrakları eksik olan motosiklet sürücülerini tek tek durdurdu. Yaz aylarının da gelmesiyle sayıları hızla artan motosikletler sürücülerine yönelik denetimlerini artıran trafik ekipleri, şehrin en işlek yolu olan ilçe polis karakolun önünde bekleyip yoldan geçen motosikletleri durdurarak evrak kontrolü yaptı.

Trafik ekipleri, plakasız ve Ruhsatsız motosikletlere el koyarak ilçe Emniyet Müdürlüğü'ne ait oto parka araçlar ile götürüldü. Plakası ve ruhsatı olmayan motosikletlere cezai işlem uygulandı. Uygulamada yaklaşık 24 motosiklet denetlendi. İçlerinden 2 kişin üzerine bindiği, 1 motosiklet çalıntı olduğu ortaya çıktı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Başkomiser Ömer Kapsal, uygulamanın yaz ayları boyunca sıklaştırılacağını belirterek, "Bu uygulamanın amacı en başta ilçede yaşanan motosiklet kazalarının önüne geçmektir. Ayrıca çalıntı motosikletler ve ruhsatı, plakası olmayan motosikletleri denetleyip yakalamaktır. Yaklaşık yirminin üzerende plakasız ve kayıtlı olmayan motosiklet yakaladık. Bu çalışmalarımız ilerleyen günlerde devam edecektir. Amacımız vatandaşın huzuru ve motosiklet kazalarının önüne geçmektir" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2009 Cumartesi 11:51:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?