5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Viranşehir'de seçim kavgası: 7 yaralı

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde seçim sonrası çıkan olaylarda 2'si ağır 7 kişi yaralandı.
Yerel seçimlerde Viranşehir'de oy verme sırasında başlayan sürtüşmeler seçim sonrası kavgaya dönüştü.
 
Edinilen bilgiye göre, Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) resmi olmayan seçim sonucunda ilçe belediyesini kazanması sonrası gece sabaha kadar silah ve havai fişeklerle kutlama yapıldı.

Sabah saatlerinde de DTP'nin parti binasında kutlamalar sırasında Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan bazı işyerlerindeki DTP'li grubun sevinç gösterileri sokağa taşınca cadde üzerinde bulunan bir grubun tepkisini çekti. AK Parti'li oldukları iddia edilen grupla DTP'li grup arasında tartışma çıktı.
 
Çıkan tartışmanın kısa süre sonra kavgaya dönüşmesi ile taraflar birbirilerine yumruklarla saldırmaya başladı. Kavganın giderek büyümesi üzerine olay yerine çevik kuvvet, özel hareket ve jandarma sevk edildi. Kavgayı önlemeye çalışan polis Cumhuriyet Meydanı'nda geniş güvenlik önlemleri aldı.

Silahın da kullanıldığı kavgada; 2'si ağır 7 kişi yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla ilçedeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Durumu ağır olan 2 kişi Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilirken, diğer yaralı 5 kişinin tedavilerinin devam ettiği öğrenildi.

Polis, ilçe merkezi ile belirli noktalarda geniş güvenlik önlemi alırken, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Mart 2009 Pazartesi 20:14:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasene mahmeşa IP: 78.166.90.xxx Tarih : 30.03.2009 22:55:07

demokratik seçime gölge düşürmek isteyen başarıları hazmedemeyen feodal yapı aşiretçilik burda kendini yine gösterdi.akp bu seçimdede demokrasiden dem vurdu başkanlığı verdiği dodukanlı ailesi yine seçimi çubuklarla taşlarla kavgayla kazanacağını zannediyor fakat yanılıyor millet uyandı hizmet istiyor akp aldığı 11000 oyun hakkını veremedi