5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Viranşehir'de sel önlemleri

Viranşehir Belediyesi, ilçede 'Sel Baskınlarını Önleme' projesi başlattı.

Viranşehir Belediyesi, ilçede yaşanan sel baskınlarına önlem almak için yağmur suyu kanalları döşemeye devam ediyor. İlçe merkezinden geçen tarihi İpek Yolu'nda dev borularla çalışma yapan belediye ekipleri, projenin çok yakında hizmete sokulacağını söylediler. Keşif bedeli 988 bin 800 YTL olan projeyi ihale ederek yapımına sekiz aydır devam ediyor. İlçenin bir çok yerinde çalışmalarını bitiren ihaleyi alan firma, buğday pazarına bin 272 metresi 800'lük, 766 metresi 500'lük olmak üzere toplam 2 bin 38 metre buz boru döşedi. İlçenin Gölbaşı Mahallesi'nde ise, eski hal pazarından Abre Deresi'ne 300 metreye 800'lük boru döşenirken, 400 metrenin döşenmesine de devam ediliyor. Keleşabdioğlu, Selahattin Eyyubi, Şarkpınar ve Cumhuriyet mahallelerinde ise 2 bin 150 metreye bin'lik boru döşendi. Tarihi İpek yolunda ise 75 metreye 200'lük boru döşenmesi devam ediyor.

Viranşehir'de coğrafi şartlar nedeni ile yağış aldığı zamanlarda kolayca sel baskınları yaşandığı için böyle bir çalışmaya girildiği belirtildi. Viranşehir'de bir yıl önce sel baskını yaşanmış, ilçenin Sanayi Sitesi, Devlet Hastanesi ve bir çok mahallede su baskınları olmuş, bir çok ev ve iş yerinde maddi zararlar meydana gelmişti. Viranşehir Belediyesi bu proje ile olası sel baskınlarının önünü kesmeyi hedefliyor.

Projenin büyük kısmının yapıldığını belirten Belediye Başkanı Emrullah Cin, "Belediye olarak kendi öz kaynaklarımızla yağmur suyunu tasfiye ve sel baskınlarını önleme projesi başlattık. Projenin büyük kısmı bitti. Yakın bir zamanda döşediğimiz borulardan yağmur sularını ilçemizde bulunan derelere bırakacağız. Amacımız, yağmurun felaket olmasını önlemek, bereket olmasını sağlamaktır. Proje tamamıyla kendi öz kaynaklarımızla yapılmaktadır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2008 Cumartesi 14:05:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?