5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Viranşehir'de semah gösterisi

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında semazenler gösteri yaptı ve Peygamber Aşığı tiyatro oyunu sahnelendi.

Viranşehir Genç İşadamları Derneği tarafından düzenlenen Kutlu Doğum etkinlikleri çerçevesinde, Belediye Kültür ve Sanat merkezinde "Peygamber Aşığı" oyunu sahnelendi. Yaklaşık 500 davetlinin katılımıyla gerçekleşen gecede, sinevizyon sunumu da yapıldı. Programa, Ankara Kocatepe Camii Müezzini Nurettin Okumuş'un Kuran tilaveti ile devam edildi. Yoğun ilginin olduğu programda Keşif organizasyonun hazırladığı, Peygamber aşığı oyunu sahnelendi.
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) yaşamının son dönemlerini ve veda hutbesini konu alan oyun izleyicilerden yoğun ilgi gördü. Yaklaşık 2 saat süren programda, semazenler de ney eşliğinde döndüler. Hikayelerin ve kasidelerin okunduğu kutlamada, vatandaşların duygulu anlar yaşadı.

Viranşehir Genç İşadamları Derneği Başkanı Eyyüp Yıldırım, "Dernek olarak her yıl Kutlu Doğum etkinliği düzenlemeye çalışıyoruz. Biliyoruz ki, O'nu anlatmaya kitaplar, mürekkepler yetmez. Ama bizler dilimizin döndüğü kadar onu anlatmaya çalışmak amacı ile Kutlu Doğum etkinliği düzenledik. Onlarca vatandaşımız izledi. İnşallah faydalı olabilmişizdir" dedi.

Kutlu doğum etkinliği kasidelerle son buldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 11:34:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?