5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Viranşehir'de Sivil Toplum Platformu

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde, ilçenin sorunlarının çözülmesi için sivil toplum örgütleri bir araya gelerek 'Sivil Toplum Platformu'nu kurdu.

Viranşehir Kaymakamlığında toplanan sivil toplum örgütleri temsilcileri, ilçe sorunlarını tartışarak çözüm yolları aradı ve Viranşehir Sivil Toplum Platformu’nun kurulmasını kararlaştırdı. Ardından Viranşehir Engelliler Derneği binasında toplanan sivil toplum örgütleri başkanları demokratik bir şekilde platformun yönetimini oluşturdu. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı toplantı 1 saat sürdü. Aralarında oluşturdukları yönetim sıralamasında Eğim Gelişim ve Yardımlaşma (EĞEM) Derneği Başkanı Halilullah Bağcı başkan seçilirken, yardımcılığına da Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Fethi Yıldırım seçildi.

Sekreterlik görevini de Viranşehir Derneği Başkanı Murat Karataş seçildi. Sivil toplum platformu üyelerini ise, Sağlık-Sen, Sanayi Spor Derneği, Anadolu Gençlik Derneği, Tarih Kültür ve Araştırmalar Sosyal Merkezi (VİSAM), Memur-Sen, Muhtarlar Derneği, Diyanet-Sen, Eğitim-Bir-Sen, Ticaret ve Sanayi Odası, Viranşehir Derneği, Türk Diyanet-Sen, Genç iş Adamları Derneği, Engelliler Derneği ve Gaziler Derneği oluşturuyor.

Amaçlarının Viranşehir'i kalkındırmak, sorunları çözmek olduğunu söyleyen Viranşehir Sivil Toplum Platformu Başkanı Halilullah Bağcı, "Sivil toplum platformunun kuruluş amacının sivil toplum örgütleri olarak her türlü sorun veya sorunlar karşısında çözüm perspektiflerini sunabilmek, katılımcı çoğulcu ve demokratik iradeyi yaratabilmek amacıyla bir araya gelerek örgütlü bir toplumu yaratmak kentimizi yaşanabilir kılmaktır" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2009 Cumartesi 13:28:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?