5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Viranşehir'de toplu sünnet şöleni

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde Eğitim Geliş Yardımlaşma (EGEM) Derneği tarafından organize edilen "5. Geleneksel Sünnet Şöleni" yapıldı. Dernek tarafından düzenlenen toplu sünnet şöleninde 40 çocuk erkekliğe ilk adım attı.

EGEM Derneği bahçesinde yapılan sünnet şölenine birçok özel davetlinin yanı sıra sünnet olan çocuklar ve aileleri katıldı. Önceden tespit edilen 40 çocuk doktorlar gözetiminde sünnet edildi. Gecede doyasıya eğlenen çocukların mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

Yaşları 2 ile 14 yaşları arasında değişen çocukların sünnet kıyafetleri dernek tarafından karşılandı. EGEM Derneği tarafından organize edilen şölende, bugüne kadar toplam 173 kişi sünnet ettirildi. Törene katılanlardan Dr. İbrahim Köran, "Organizasyonu düzenleyen EGEM Derneğine teşekkür etti. Dr. İbrahim Köran, "Bu tür organizasyonları destekliyorum. Bana bu konuda ne düşerse hazırım" dedi.

Sünnet şöleni gece geç saatlere kadar devam etti. Sünnet öncesi doyasıya eğlenen çocuklar, sünnet sırası geldiğinde korkudan ve heyecandan gözyaşlarını tutamadılar. Ağlayan çocukları teselli etmek annelerine düştü. Şölen sonrası bir açıklama yapan EGEM Derneği Başkanı Halilullah Bağcı, "5'nci düzenlediğimiz sünnet şöleninde sıkıntımız olmadı.

Büyük bir başarıyla kardeşlerimiz sünnet oldular. Mağdur ailelerin çocuklarına imkanlar dahilinde bu tür katkılarda bulunmak bizi sevindirdi. İnşallah bu tür çalışmalar devam edecektir. Viranşehir halkına ve basına çok teşekkür ederim. Her zaman yanımızdalar" dedi.
Sünnet şöleninin son bulmasıyla sünnet olan çocuklar evlerinin yolunu tuttu.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2009 Pazartesi 15:35:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?