5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Viranşehir'de tutuklama protestosu

VİRANŞEHİR'DE GÖZALTILARA TEPKİ

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde KCK şehir yapılanması kapsamında tutuklanan Belediye Başkanı Leyla Güven ve eski Belediye Başkanı Emrullah Cin'nin tutuklanmasını protesto eden binlerce vatandaş "Viranşehir uyuma başkanına sahip çık" sloganlarıyla eylem yaptı. Bazı esnaflar tutuklanmaya tepki olarak kepenk kapattı.

Edinilen bilgiye göre Vatan Caddesi üzerinde toplanan aralarında Şanlıurfa DTP eski il başkanı İbrahim Ayhan, Ceylanpınar Belediye Başkanı İsmail Aslan, Viranşehir BDP Başkanı Mehmet Ali Türk, Viranşehir Belediye Başkan Yardımcısı Suna Uluğtürken ve binlerce karabalık "Viranşehir uyuma başkanına sahip çık" ve Leyla Güven'in dev posteriyle Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüdüler. Ardından gurup bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını yapan Viranşehir BDP İlçe Başkanı Mehmet Ali Türk, konuşmalarında

Kürt halkının bugüne kadar çektiği acılar ve mücadeleyle bugünlere geldiğini söyledi. Türk, "Demokratik ve legal mücadelesini veren altı siyasi partimiz kapatıldı. Milletvekillerimiz haksız ve adaletsiz bir şekilde tutuklandı ve vekillikleri düşürüldü. Kapatılan DTP'den dolayı halkın tepkileri durmamışken bugünde başta halkın iradesiyle seçilen belediye başkanlarımız ve yöneticilerimiz darbe üslubunu aratmayacak bir tarzda gece yarısı operasyonlarla gözaltına alındı" dedi. Yapılan basın açıklamasının ardından gurup, pankartlar ve dövizlerle yasa dışı sloganlar atıp belediye binasına doğru yürüdüler. Bazı esnaflar belediye başkanın tutuklanmasına tepki olarak kepenk kapattı. Belediye binası önünde yarım saatlik oturma eylemi yapan kitle eylemin ardından Olaysız bir şekilde dağıldılar. Bu arada polis olası bir taşkınlık çıkmaması için ilçede yoğun güvenlik önlemleri aldı.

VİRANŞEHİR'DE GÖZALTILARA TEPKİ
VİRANŞEHİR'DE GÖZALTILARA TEPKİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2009 Pazar 14:26:01
Güncelleme :27 Aralık 2009 Pazar 16:16:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?