5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Viranşehir'de Uçurtma Şenliği

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde velilerinde katıldığı geleneksel Uçurtma Şenliği'nde öğrenciler gönüllerince eğlendi.

Çeşitli yarışmanın da düzenlendiği şenlikte öğrencilere hediyeler verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sakarya İlköğretim Okulu'nun organize ettiği Uçurtma Şenliği'nin dördüncüsü öğrenci ve velilerin velilerinin katılımı ile yapıldı. Yatılı Bölge İlköğretim Okulu bahçesinde yapılan şenliklere; İlçe Kaymakamı Ogün Bahadır, Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır'ın yanı sıra; öğretmen ve öğrenciler ile veliler katıldı. Tuttukları takımların renkleriyle süsledikleri uçurtmalar ile yarışan öğrenciler yarışmayı kazanabilmek için kıyasıya yarıştı. Piknik havasında geçen şenlikte anasınıfı öğrencileri arasında halat çekme yarışmasını yapıldı. Halat çekmede kıyasıya mücadelede eden öğrencilerden yenilenler gözyaşlarını tutamadılar. Ağlayan çocukları teselli etmekse öğretmenlerine düştü. En çekişmeli yarışma ise çuvalla koşma oldu. 8 okuldan 7'şer öğrencilerin katıldığı çuvalla koşmada öğrenciler bitiş çizgisine kadar koşarak yarışmayı kazanmaya çalıştı.

Yarışmalarda birinci olan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Birbirinden güzel yarışmaların ardından öğrenciler, öğretmen ve velileri ile birlikte piknik yaptı. Etkinlikler resim yarışması ile son buldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 13:22:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?