5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Viranşehir'de yardım parası izdihamı

VİRANŞEHİR'DE YARDIM İZDİHAMI

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde kadınlar Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nın dağıtmış olduğu yardımı almak için PTT şubesine akın edince izdiham yaşandı. Dağıtılan yardımdan 10 bin 607 kişiye 990 bin 781 TL nakit para dağıtılacağı öğrenildi.

Viranşehir ilçesinde dağıtılan Başbakanlık Şartlı Nakit (ŞNT) yardımı kapsamında sağlık-eğitim yardımını almak için önceden tespit edilip işleme koyulan yaklaşık 10 bin ailenin büyük çoğunluğu bugün kimlikleriyle PTT şubesine akın etti. Öğleden sonra dağıtılacağı öğrenilen yardımı duyan kadınlar, kucaklarında çocuklarla sıraya girdi. Kalabalık grup bir anda PTT şubesi önüne geçinde istenmeyen görüntüler ortaya çıktı. Kadınlar ve çocuklar ezilme tehlikesi geçirdi. PTT kapılarını zorlayan kadınlar, bir anda içeriye girmeye çalıştı ve kalabalığı durdurmaya polisin ve görevlilerin gücü yetmedi.

Yaşanan izdihamda, birçok kişi ezilme tehlikesi geçirdi. Bazı kadınlar ise içeri girmek için yanlarında getirdikleri çocukları yaya kaldırımı üzerine bıraktı. Sağlık ve eğitim yardımlarında 10 bin 607 kişiye toplam 990 bin 781 bin TL dağıtılması planlanıyor.

Bu arada dağıtılan yardımlar esnasında yaşanan izdihamı gören ilçe kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz üzüntülerini dile getirdi. Kanyılmaz, "Yaşanan izdihamdan oldukça üzüntü duyduk. Dağıtılan bu yardımları almaya gelen mağdur vatandaşlarımız 1'er gün arayla gelip alsalar bunlar yaşanmaz" dedi.

Kaymakam Kanyılmaz, bir daha ki nakit para dağıtımlarında daha hassas olacaklarını söyledi.

VİRANŞEHİR'DE YARDIM İZDİHAMI
VİRANŞEHİR'DE YARDIM İZDİHAMI
VİRANŞEHİR'DE YARDIM İZDİHAMI
VİRANŞEHİR'DE YARDIM İZDİHAMI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2009 Pazartesi 16:17:04
Güncelleme :9 Kasım 2009 Pazartesi 16:56:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?