5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Viranşehir'de yeni belediye binası

Şanlıurfa'nın Viranşehir Belediyesi’nin 18 Nisan 2008 tarihinde temelini attığı hizmet binasında çalışmalar son aşamaya geldi.
Kaba inşaatın bittiği hizmet binasında çalışmaları kontrol eden Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin, çalışmalar ve hizmet binası hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Çalışmaların son aşamaya geldiğini belirten Başkan Emrullah Cin, Şubat 2009 ortalarına kadar yeni hizmet binasına geçebileceklerini ve açılışını gerçekleştirebileceklerini söyledi. Hizmet binasının çok amaçlı bir yanı olduğunu belirten Emrullah Cin, şunları söyledi:
"Belediye binası son aşamaya geldi. 7 ayda binamız bitme aşamasına gelmiş durumda. Bir ay gecikmeli olarak hizmete girecek. Ocak ayının sonlarında veya Şubat 2009 ayının ortalarında hizmet binamıza geçebileceğimizi ve açılışını gerçekleştirebileceğimizi düşünüyorum. Seçimden sonra ise yeni yönetim buraya taşınır ve çalışmalarını burada sürdürür. Belediyemizin ortasında en görkemli yerinde meclisi bulunuyor. Kuzeyinde hizmet birimleri bulunmaktadır. Hizmet birimlerinin bulunduğu yer iki kattan oluşuyor. Doğusunda ise idari birim var ve bu idari birim 5 kattan oluşuyor. Halkın daha rahat girip çıkabileceği hizmet birimi salon şeklinde düzenlendi. İki binanın buluştuğu yerde restoran var. Yanında ise kreş bulunuyor. Toplam 7 bin 700 metrekare oturma alanı buluyor. Tamamı ise 23 bin metrekaredir. Dediğim gibi en görkemli yeri meclis salonudur. Viranşehir Belediyesi 1999'dan bu yana şeffaf, katılımcı demokratik belediyecilik anlayışını yapıya yansıtmıştır. İnsanlar rahat bir şekilde girip çıkabilecekler ve karar sürecinde yer alabilecektir. Genelde meclis toplantı salonları küçük ve görünmez bir yerdir. Ama biz en görkemli yer olarak belediye hizmet binasındaki meclis salonunu düşündük."
Belediye çalışanları ile belediye hizmet binasında bir araya gelen Belediye Başkanı Emrullah Cin, belediye çalışanlarına nasıl bir çalışma ortamı istediklerini sorarak fikirlerini aldı.

İha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 14:45:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?