5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Viranşehir'de yeni yatırımlar

Viranşehir İlçe Kaymakamı Ogün Bahadır, 2007 yılında yapılan yatırımların bu yıl katlanarak artacağını söyledi.

Viranşehir Kaymakamı Bahadır, 2007 yılı içerisinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bünyesinde yapılan icraatlara öncelik verildiğini belirtti. 2007 yılında toplam 1 milyon 587 bin YTL'nin Viranşehir'de değerlendirildiğini açıklayan Bahadır, yapılan bu yardımların büyük bir kısmını ise eğitim, giyecek, gıda, sağlık ve yakacak yardımlarında kullandıklarını kaydetti.

Geçtiğimiz yıl başta eğitim ve sağlık olmak üzere birçok alanda yardımların devam ettiğini hatırlatan Bahadır, "993 bin YTL'yi yiyecek, 2 bin 636 YTL'yi giyecek, 293 bin YTL'yi eğitim, 61 bin 500 YTL'yi sağlık ve 2 bin YTL'ye yakını ise diğer yardımlarda kullanıldı. Genel toplamda da 55 bin kişiye yardımımız oldu" dedi.

Yapılan yardımların bu yıl da devam etmesi için gayret sarf edeceklerini kaydeden Bahadır, özellikle bölgenin en büyük sıkıntılarından biri olan eğitim konusunda kendilerine yapılan başvuruları geri çevirmediklerini belirtti. Bahadır, "Şu ana kadar 16 bin 483 öğrencimiz yapılan eğitim yardımlarından faydalanmaktadırlar. Faydalanmaya da devam ediyorlar. Yakacak yardımında da özellikle bu yıl içerisinde fakir ailelerimizden 2 bin 500 kişiye toplam 1 ton kömür yardımında bulunduk. Bundan sonra da bu yardımlarımız devam edecek" diye konuştu.

Kaymakam Bahadır, sosyal Yardımlaşmanın istenen düzeyde devam ettiğini ifade ederek, "2007 yılında yapmış olduğumuz yardımların daha fazlasını bu yıl da yapacağız. Sosyal yardımlaşma bünyesinde hedefimiz ulaşamadığımız muhtaç insanlara ulaşarak gerekli yardımları yapmaktır" ifadelerini kullandı.

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 17:03:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?