5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Viranşehir'deki kavganın ayrıntıları

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, bir akaryakıt istasyonunun ortakları olan iki aile arasında çıkan kavganın taraflarından Özkan ailesi, M. ailesi üyelerinin kendilerine saldırıda bulunduklarını iddia ettiler.

Edinilen bilgiye göre olay, önceki gün Mardin karayolu üzerindeki Viranşehir Kavşağı'nda bulunan akaryakıt istasyonunda meydana gelmişti. İki aile karayolu üzerindeki arazide ortaklaşa akaryakıt istasyonu açtı. Ortaklıkta anlaşamayan her iki aile petrol ofisinin kendilerine devredilmesi için girişimlerde bulunurken, dün yaşanan tartışma silahlı sopalı kavgaya dönüştü. İddiaya göre, Özkan ailesinin bireyleri, kalabalık bir grupla toplanan M. Ailesinin kendilerine saldırdıklarını ileri sürdüler.

Kendilerine saldırı yapıldığını ileri süren Özkan ailesinden Mir Mehmet Özkan, "M. ailesi, gece yarısı petrolde çalışan işçilere telefon açarak, orayı terk etmeleri aksi halde kendilerinin de heba olacaklarını söyleyerek tehdit ettiler. Bölge halkı araya girip bu durumu düzeltmeye çalıştı. M. ailesi araya girenlere satıştan vazgeçtiklerini, kendileri satarsa Özkan'ların da satması gerektiğini, ortaklığın devam etmesi halinde ise kötü şeyler yaşanabileceğini söylediler. Özkan'lar da bu olayın mümkün olmayacağını ve satış taksitlerini zamanında yatırabilmek için arazilerini ve dükkanlarını sattıklarını beyan ettiler. Ayrılma noktasına gelinmesinin nedeni ise M. ailesinin hesap ve kitap tutmaya yanaşmaması. 7 yılın hesabını vermek istemeyen M. ailesi, 30 Haziran saat 12.00 sıralarında petrol sahasına; 20 kadın ve 10 erkekle petrolde bulunan Özkan ailesinin bireyine saldırıda bulundu. Bölgede kutsal sayılan kadınları önlerine katarak gelen M. ailesi bölgenin alışık olmadığı bir kavga stiline de bir imza atmış oldular" şeklinde konuştu.

Viranşehir ilçesinde dün meydana gelen olayda 1'i polis 5 kişi yaralanmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 12:27:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?