5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Viranşehir'den Filistin'e kan bağışı

Kızılay, son günlerde Gazze'de yaşanan insanlık dışı savaşta yaralanıp Türkiye'ye tedavi amacıyla getirilen yaralılar için Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde kan bağışı kampanyası başlattı. 

Kızılay Viranşehir Şubesi'nin girişimleri ile Kızılay Gaziantep Şubesi'nin kan toplama aracı Viranşehir'e gelerek, Türkiye'deki Gazzeli yaralılar ve yurdumuzdaki diğer ihtiyaç sahiplerin yararlanması amaçlı kan topladı. Kızılay Gaziantep kan toplama aracı Viranşehir'de gün boyu gönüllü kan bağışı kabul etti. Filistin için toplanan gönüllü kan bağış kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 

Kan bağışı hakkında bilgi veren Kızılay Viranşehir Şube Başkanı Kerim Etli, "Bilindiği gibi son bir aydan bu yana Gazze'de yaşanan saldırı sonucu ölen ve yaralanan yurttaşlarımız var. Biz de Gazze'deki olaylarda yaralanan insanların birçoğu tedavi amacıyla Türkiye'ye getiriliyor. Bu Türkiye'ye getirilen yaralıların tedavilerinde kullanılmak üzere Viranşehir Kızılay Şubesi ve Kızılay Gaziantep Kan Merkezi ile irtibata geçerek kan toplama aracını Viranşehir'e getirttik. Viranşehir halkımız da bu konuya duyarsız kalmadıklarını göstererek kampanyaya katıldılar ve Filistin'deki olayda yaralanan insanlarımızın tedavilerinde kullanılmak üzere gönüllü kan bağışında bulundular" dedi. 

Gaziantep'ten gelen kan toplama aracının yarın Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde kan toplayacağı bildirildi

iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 23:11:17
Güncelleme :30 Ocak 2009 Cuma 23:16:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?