5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Viranşehir'den Filistin'e yardım

Memur-Sen bünyesinde Eğitim Bir-Sen'in öncülük ettiği ve birçok sivil toplum örgütü Filistin halkı için ilaç yardımı kampanyası başlattı.

Viranşehir Eğitim Bir-Sen Başkanı Fethi Yıldırım yaptığı açıklamada, İsrail`in Gazze Şeridi`ninde giriştiği katliamı kınadıklarını ve vahşete seyirci kalmayacaklarını belirtti. Yıldırım, “Bu vahşi saldırıyı destekleyen büyük devletlerin fütursuz suskunluğuna ve zımni desteklerine rağmen, Ortadoğu’da hala bir arada yaşamak isteyen onurlu insanların olduğunu göstermenin vakti gelmiştir. Bu sebeple, ortaya çıkan vahşetin ve katliamın içinde çaresizliğe itilen Filistin halkının yalnız olmadığını göstermek için sivil toplum örgütü olarak birlikte ilaç yardımı kampanyasını başlatmış bulunuyoruz. İsrail’in insanlık dışı hava ve kara saldırısı ile 3 bine yaklaşan yaralı sayısı, Filistin hastanelerini acil sağlık hizmetlerini sunamaz hale getirmiştir. Filistin halkına uzatacağımız el ile kısmen de olsa yaratılan kan gölünün ortasında yaraların sarılması için bir katkı sağlayacağız" dedi.

10 gün sürecek kampanyaya Memur-Sen bünyesinde Eğitim Bir-Sen, Diyanet-Sen, Sağlık-Sen'in yanı sıra Viranşehir Engelliler Derneği, Anadolu Gençlik Vakfı, Viranşehir Derneği, Egem Derneği, Açangüller Derneği de destek veriyor.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2009 Çarşamba 11:23:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?