5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Viranşehir'e 3 madalya

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki Özel Bilge Baran Koleji, matematik yarışmasında okul olarak 2. olurken, 3 de madalya aldı.

Şanlıurfa'da düzenlenen Şanlıurfa Matematik Yarışmasına (ŞUMAY), 60 okul katıldı. Oldukça çekişmeli geçen yarışma sonunda Viranşehir Özel Bilge Baran Okulu 8. sınıf öğrencilerinden İsmail Demiryorgan birinci, Zeynep Nur Gülüm ve M. Baver Polatkol üçüncü oldu. Bir altın ve 2 bronz madalya kazanan Özel Bilge Baran Okulu takım halinde 60 okul içerisinde de 2. olmayı başardı.

Öğrencilerinin başarısından dolayı oldukça memnun olduklarını belirten Okul Müdürü Ahmet Güneş, "Yarışmaya katılan öğrencilerimiz bu yıl okulumuzun ilk mezunları olacaklar. Bugüne kadar çok özverili bir şekilde çalıştılar. Hem öğretmen arkadaşlarımızın gayretleri hem de öğrencilerimizin yoğun tempoda çalışmaları bu başarıyı kazandırmıştır. Viranşehir'de bir ilk olan bu başarı bizleri onurlandırmıştır. Öğrencilerimi ve öğretmenlerimizi kutluyorum" dedi.

Matematik yarışmasında üçüncü olan Zeynep Nur Gülüm ise, başarısını sınıfındaki arkadaşlarına öğretmenlerine ve ailesine borçlu olduğunu söyleyerek, "Okula yazıldığım günden bugüne kadar öğretmenlerimiz bizlerin hem anne babası hem de arkadaşı oldular. Okulda olduğum süre evde olduğumdan daha fazla oldu. Öğretmenlerimin bu özverili çalışmaları karşısında bizlerde kendimizi zorlayarak azim ve kararlılıkla çalıştık. Bunun neticesinde de ilk meyvelerimizi aldık. İnşallah bundan sonra hem yurt içinde hem de yurt dışında Matematik yarışmalarına katılıp ilçemizin adını daha fazla duyurmak istiyorum" şeklinde konuştu.

Kazandıkları başarıyla okullarının da 60 okul içerisinde ikinci olmasını sağlayan öğrenciler başarılarının katlanarak devam edeceğini belirttiler.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2009 Salı 14:50:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?