5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Viranşehir'i ayağa kaldıran olay

ŞANLIURFA'DA LİNÇ GİRİŞİMİ

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bir kız çocuğunun kaçırıldığı iddiası üzerine olayı duyan vatandaşlar Emniyet Müdürlüğü'nün önüne gelerek yakalanan şahsı linç etmek istedi. Şahsın aracı Emniyet dışına çıkarılarak kalabalık bir grup tarafından parçalandı. Polis havaya uyarı ateşi açmak zorunda kaldı.

Edinilen bilgiye göre, Evren Paşa Mahallesi Martı Sokak No 8'de bulunan fırına ekmek almaya giden D.K., yolda geçmekte olan 63 VE 011 plakalı kamyonet içerisinde bulunan iki kişi tarafından kaçırılmak istendi. Şahıslar, küçük kız çocuğuna yaklaşarak kendisine para vereceklerini söyledi. Kız çocuğu parayı almak isterken araçta bulunan iki kişi, kız çocuğunu zorla araca bindirdi.

D.K.'nın bağırması sonucu yakınları tarafından duyuldu ve Kamyonet olay yerinden kaçmaya başladı fakat küçük kızın yakınları tarafından durduruldu. Araçta bulunan iki kişi daha sonra polise teslim edildi. Olayın ilçede duyulması üzerine bir grup vatandaş polis merkezine doğru yürüdü. Kalabalık grubun suçlulara linç girişimi sonuçsuz kalınca, şahıslar bu kez bahçede bulunan kamyoneti dışarıya çıkardı. Daha sonra sinirli grup aracı parçalamaya başladı. Yetersiz kalan polis kalabalık grubu dağıtmak için havaya uyarı ateşi açtı. Polis merkezine polis takviyesi yapıldı. Kalabalık bir grup şahısları linç etmek için beklerken, bir grup kalabalık ise, polis merkezinin arka kapısından içeriye girmeye çalıştılar. İlçede gerginlik devam ediyor.

ŞANLIURFA'DA LİNÇ GİRİŞİMİ
ŞANLIURFA'DA LİNÇ GİRİŞİMİ
ŞANLIURFA'DA LİNÇ GİRİŞİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2009 Pazar 11:46:03
Güncelleme :11 Ekim 2009 Pazar 12:22:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?