5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Viranşehirlilerin tapu isteği

Viranşehir ilçesinde yaşayan Hürriyet Mahallesi sakinleri, evlerinin yıkılacağını dedikodusu üzerine Belediye Başkan Emrullah Cin ile görüşerek sorunlarını çözülmesini istediler.

Viranşehir'de Hürriyet Mahallesi sakinleri evlerinin yıkılacağı söylentileri üzerine toplu olarak belediyeye gelerek belediye başkanıyla görüştüler. Telekom hizmetlerinden yararlanan mahallenin yıkım kararı ilçe de yaşayanların arasında endişeye neden oldu. Hazine arazisi üstünde yaklaşık 35 yıldır yapılan bin 200 konut için milli emlakın yıkım kararı vermesi ve belediyeye yıkım için yıkım emri göndermesinin ardından, Hürriyet Mahallesi'nden yaklaşık 200 kişi Viranşehir Belediyesi'ne gelerek Belediye Başkanı Emrullah Cin'den yardım istediler. Evlerinin yıkılmaması için Başkan Cin'den yardım isteyen mahalle sakinleri “Tapularımız için ne yapmamız gerekiyorsa yapmaya hazırız” dediler.

Belediye Başkanı Emrullah Cin, mahallenin 30 yılı aşkın bir süredir ikametgah olarak kullanıldığını belirterek, "Alt yapı, elektrik, su, PTT tüm hizmetleri götürmüş. Yolları yapılmış. Fakat Milli Emlak’tan yıkılması için yazı geldi. Bu vatandaşlar bu kadar süredir burada oturuyorlar. Bu vatandaşları evlerinden etmek imkansız. Yetkililerle görüşmeye devam ediyoruz. Amacımız halkımızı mağdur etmemek. Elimizden geldiğince mahalle sakinlerine yardımcı olacağız. Koskoca mahalleyi yıkma gibi bir niyetimiz yok, sorunları çözmeyi düşünüyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Emrullah Cin'in konuyla ilgileneceğini öğrenen vatandaşlar daha sonra belediye binasından ayrıldılar.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2008 Salı 15:48:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?