30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

Viyadük inşaatında facia: 4 ölü!

Şanlıurfa’nın Birecik İlçesi’nde, otoban inşaatı sırasında viyadük ayağı çöktü. Olayda 4 kişi öldü.

Viyadük ayağı dibindeki enkazları büyük bir dikkatle kaldıran işçiler, gece geç saatlerde enkaz altındaki son işçi olan Osman Körpe’ye de ulaştı. Hayatını kaybeden işçilerin cesetleri, Birecik Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olayda hayatını kaybeden ve aynı adı taşıyan Mustafa Demir isimli amca çocuklarının Osmaniyeli, Fikret Karadağ’ın Elbistanlı olduğu bildirilirken, Osman Körpe isimli işçinin ise Gaziantepli olduğu öğrenildi.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Şanlıurfa Valisi Şemsettin Uzun, olayın saat 18.00 sıralarında meydana geldiğini, otoban köprüsünün üst bölümünün betonu dökülürken çökme meydana geldiğini ve o an inşaatta bulunan 7 kişiden 3’ünün yaralı olarak kurtarıldığını söyledi.
İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mustafa Poyraz, Birecik Kaymakamı Sait Emin Karahaliloğlu’yla birlikte çalışmaları kontrol eden Vali Şemsettin Uzun, olayla ilgili gerekli tahkikatın başlatıldığını belirtti.

Bu arada, çalışmaların sürdüğü enkaz bölgesine bugün uzmanlardan oluşan bilirkişi heyetinin gelerek incelemelerde bulunacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2005 Perşembe 13:52:32
Güncelleme :16 Nisan 2005 Cumartesi 15:44:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?