5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Voltaj değişimi makineleri bozuyor

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde ve köylerinde görülen ani voltaj değişimleri elektrikli cihazların bozulmasına neden oluyor.

Son günlerde Ceylanpınar İlçesi ve köylerinde görülen ani voltaj değişimleri nedeniyle bir çok elektrikli cihazın bozulduğu bildirildi. Özellikle tarımsal sulamada kullanılan elektrikli aletlerin bozulmasına çiftçiler tepki gösterdi.

Ani voltaj değişimleri nedeniyle sulamada kullanılan dinamoların ve dalgıçların zarar gördüğünü dile getiren çiftçiler, yetkililerden bu duruma bir an önce çare bulmasını talep ettiler.

Bu arada, Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) yetkilileri ise ani voltaj değişimlerinin bir tek Ceylanpınar İlçesi ve köylerinde görülmediğini kaydederek, "Ani voltaj değişimleri, Ceylanpınar ilçesi ve köyleri dışında kalan komşu iller ile komşu illere bağlı ilçelerde de ani voltaj değişimleri görülmektedir.

Tarımsal sulamada kullanılan elektrikli aletlerin aşırı derecede elektrik tüketmesi, enerji nakil hatlarındaki elektrik voltajının düşmesine sebebiyet vermektedir. Çiftçilerden ricamız sulamada kullanılan elektriği daha tasarruflu kullanmaları halinde ani voltaj değişimlerindeki problem çözülecektir" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2009 Cumartesi 11:36:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?