5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Voltajlar düştü elektronik herşey yandı

Akçakale İlçesi'ne bağlı Oymaklı Köyü'nde trafonun yetersiz olduğundan dolayı elektrik voltajlarının düşük olduğu ve elektronik eşyaların yandığı ileri sürüldü. 

Akçakale İlçesi Oymaklı Köy sakinlerinden Mehmet Kurt, "Trafonun yetersizliği ve düşük akım yüzünden buzdolapları ve elektronik ev aletlerimiz yandı. Bu sıkıntıyı 4 yıldır çekiyoruz. Bu düşüklük yüzünden ev aletlerimizi çalıştıramıyoruz. Önümüz yaz, buz ihtiyacımızı nasıl karşılayacağız. Şimdiden kara kara düşünüyoruz.Yetkililerin konuya duyarlı olmalarını bekliyoruz. Şu ana kadar köyde 4 buzdolabı, 2 çamaşır makinesi ve 1 fırın yandı" dedi. 

Oymaklı Köy muhtarı Ali Kurt ise, "Trafomuzun durumunu yetkililere defalarca söylememize rağmen, hiçbir girişimde bulunulmadı. TEDAŞ yetkililerinin tek mazereti köyünüzün elektrik borcu var. 'Aboneler gelip borçlarını ödesinler, bizde trafonuzu yenileyelim' diyorlar. Bu nasıl anlayıştır. Abonelerin borçlarını taksitlendirsinler ki ödeyebilsinler. Peki borcu olmayan diğer vatandaşların suçu nedir? Durumu ilçe Kaymakamına aktardığımız halde, hiçbir iyileşme olmadı. Derdimizi kime anlatacağımızı bilmiyoruz. Şu anda geçici olarak su kuyusunun trafosunu kullanıyoruz. Yarın pamuk sulamalarına geçildiğinde bu trafoyu da kullanamayacağız. İnanın ne yapacağımı bilmiyorum. Yetkililerden trafomuz için destek bekliyorum. Köylü yanan eşyalarından dolayı çok mağdur oldu" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2007 Perşembe 10:48:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?