5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Yağmur altında maaş çilesi

Şanlıurfa'da yaşlılık maaşını alabilmek için sabahın ilk ışıklarıyla birlikte banka önlerinde yağmur altında saatlerce beklemek zorunda kalan vatandaşların kuyruk çilesi bitmiyor. 

Şanlıurfa Ziraat Bankası Yenişehir Şubesi'nde 3 aylık fakirlik maaşı olan 225 YTL'yi alabilmek için sabahın erken saatlerinde sıraya giren yaşlılar yağmur altında uzun süre bekledi. 

3 ayda bir aldıkları 225 YTL için kuyrukta saatlerce beklemenin anlamsız olduğunu belirten yaşlılar ise "Mecburiyetten bekliyoruz. Başka çaremiz yok. Her 3 ayda bir bu sıkıntıları yaşıyoruz" dedi. 

Ziraat Bankası Yenişehir Özel İşlem Merkezi önünde kuyruğa giren yüzlerce yaşlı ve sakat, maaş alabilmek saatlerce için yağmur altında bekledi. Banka kapısına yüklenen kadınlar, zaman zaman küçük izdihama sebep oldu. Yaşlılar, her 3 ayda bir aynı sıkıntıları yaşadıklarını belirterek, kendilerine bu çileyi reva görenleri sert bir dille eleştirdi. 

Sabahın ilk ışıklarıyla banka önünde kuyruğa girip maaşını almaya gelen 81 yaşındaki yaşlı bir vatandaş, her maaş günü aynı çileyi yaşadıklarını söyledi. Yaşlılar, "Biz 225 YTL alıyoruz, sakatlar 500 YTL alıyor. Bunu bize neden reva görüyorlar. Herkesin maaşı aynı olmalıdır. Ben 81 yaşındayım her 3 ayda bu sıkıntıyı yaşıyorum. Seçim döneminde bu hükümete oy vermeyeceğim" diye konuştu. 

Şanlıurfa Ziraat Bankası Yenişehir Özel İşlem Merkezi'nden 65 yaş üstü 3 aylık yaşlılık maaşları olan 225 ile sakatlar maaşı olan 450 YTL'yi alabilmek için sabah saatlerinde sıraya giren yaşlılar, yağmur altında titredi. Sıra kapabilmek için erkenden gelen yaşlılar, bankaya giderken yanlarında şemsiyelerini götürürken, kimileri de yağmurdan korunmak için gazete parçalarını kullandı. 3 ayda bir ödenen yaşlılık maaşı için banka önündeki kuyruk çilesinden bezdiklerini belirten vatandaşlar, yetkililerin bu işe bir çözüm bulmasını istedi. Henüz banka açılmadan uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, zaman zaman sıkıntılı anlar yaşadı. Yağmur altında üşüyenler şemsiyelerle korunurken, bazı kadınlar ise sıra kapabilmek için birbirleriyle itişip kalkıştılar. Aç karnına beklediklerini vatandaşların yardımına ise bazı hayırsever vatandaşlar yetişti. Fırınlardan aldıkları pideyi yaşlılara küçük bir çocuk dağıttı. Bankamatik kartı olanlar ise, kartlarını ATM cihazına takıp para çekmek için dakikalarca uğraştı. Bir türlü para çekemeyen yaşlı adamın yardımına vatandaşlar yetişti. Bedensel engelli olan vatandaşlar ana yoldan karşıya geçerken, polisler yardım etti. 

Bu arada, banka görevlileri ise bir çoğunun okur yazar olmadığı için bankamatik kartı alamadığını ve her 3 ayda bir 11 bin kişiye zor şartlar altında hizmet sunduklarını belirtti. 3 ayda bir 11 bin kişiye hizmet verdiklerini kaydeden banka yetkilileri, kış aylarında yağmurun yağmaması için dua ettiklerini ve bankanın içerisine ancak 200 kişinin sığabileceğini söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2007 Perşembe 17:49:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?