5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Yağmur altında maaş izdihamı

Şanlıurfa'da 3 aylık yaşlılık ve sakatlık maaşını almaya gelen vatandaşlar arasında, yağmur altında izdiham meydana geldi.


Sabahın erken saatlerinde Şanlıurfa Ziraat Bankası Yenişehir Şubesi'nden 240 ile 500 YTL arasında değişen yaşlılık maaşı ile 500 ile 600 YTL arasında değişen sakatlık maaşını almaya gelen yaşlılar, saatlerce yağmur altında bekledi. Kalabalık nedeniyle bir anda meydana gelen izdihamı polisler engellemeye çalıştı. Kalabalık arasında sıkışan bazı yaşlılar ezilme tehlikesi geçirirken, bazı yaşlılar ise polislerden yardım istedi. Polis, yaşanan izdihamı kadınların bulunduğu banka girişine barikat koyarak önlemeye çalıştı. Gittikçe artan izdiham banka kapısının kapatılması ile son buldu.

Tekrar sıraya giren yaşlılar yağmur altında beklemeye başladı. Bazı yaşlılar yakınlarının yardımı ile bazı yaşlılar ise yakınlarının sırtında bankaya getirildi.
Yaşlılar yağmur altında 3 saat boyunca beklediklerini ve maaşlarını alamadıklarını dile getirdi. Yakınlarının sırtında bankaya gelen 100 yaşındaki Hanım Harmanç, dayanamayınca taksiye bindirilerek eve götürüldü.


Banka yetkilileri, saat 09.00'da başlayan mesainin ödeme günü 07.00'de başladığını, ilk günde bin 600 yaşlıya ödeme yapıldığını söyledi. Şanlıurfa il genelinde 11 bin kişiye maaş verileceği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2008 Pazartesi 19:57:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mustafa IP: 81.213.237.xxx Tarih : 4.03.2008 08:20:34

Buna bir çare bulunması gerekir. Toplam kaç kişi maaş alıyorsa bunu bir haftaya veya hesap numaralarının son rakamına göre bir sıralamının yapılması gerekir. Her defasında haberlerde gördüğümüzde üzülüyoruz. Bir çare bulun yeter yakışmıyor Türkiye'ye