4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Yağmur ve fırtına Viranşehir'i vurdu

YAĞMUR VE ŞİDDETLİ FIRTINA HAYATI FELÇ ETTİ

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış ve şiddetli rüzgar hayatı olumsuz etkiledi. İlçe merkezinde bazı evler sular altında kalırken ilçeye bağlı köylerde tonlarca ağırlıktaki elektrik direkleri yerlerinden çıktı. Bazı evlerin ise çatıları uçtu.

Viranşehir'de dün saat 15.00 sıralarında etkili olan sağanak yağış ve dolu, özellikle ilçe merkezinde 15'e yakın evi etkisi altına aldı. Ceylanpınar Caddesi'nde su basan evlerin bazılarına Belediye ekipleri müdahale ederken, bazı vatandaşlar kendi çabalarıyla suları tahliye etti. Yaşanan sel ve fırtınadan en fazla etkilenen ise Germen köyüne bağlı Dikmen mezrası oldu. Mezrada meydana gelen fırtınadan dolayı 10'a yakın tonlarca ağırlıktaki elektrik direği yerinden çıkarak yollara düştü. Tahtadan olan

elektrik direklerinin bazıları ise koparak ikiye ayrıldı. Aynı mezrada Mehmet Kaynak adındaki bir şahsa ait ahırın üstündeki en az 50 metrelik çatı rüzgar nedeniyle kopup 200 metre ilerideki bir traktörün üzerine düştü. Bazı evlerin üzerindeki koruma duvarı olarak yapılan briketler rüzgarın etkisiyle çevreye ev ve ahırlara düşerek zarar verdi. Yollarda düşen elektrik direkleri köylere ulaşımı engellerken Elgün ve Bıyıklı köyleri arasında bulunan yolların bozuk olması ve yağışlar nedeniyle ulaşıma kapandı.

Bazı köylerde ise hayvanların fırtına ve yağıştan dolayı telef olduğu öğrenildi. Şiddetli rüzgarın etkisiyle yere düşen sac parçaları ve tonlarca ağırlıktaki elektrik direklerinin kimsenin üzerine düşmemesi olası bir faciayı önledi.

Olay sonrası köye gelen DEDAŞ ekipleri düşen elektrik direklerini onarım çalışması başlattı. Meydana gelen hasardan dolayı köye uzun bir süre elektrik verilemeyeceği öğrenildi.

YAĞMUR VE ŞİDDETLİ FIRTINA HAYATI FELÇ ETTİ
YAĞMUR VE ŞİDDETLİ FIRTINA HAYATI FELÇ ETTİ
YAĞMUR VE ŞİDDETLİ FIRTINA HAYATI FELÇ ETTİ
YAĞMUR VE ŞİDDETLİ FIRTINA HAYATI FELÇ ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2010 Perşembe 16:44:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?