5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Yağmurlama sistemine rağbet

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde çiftçiler daha rahat ve pratik olan sulama sistemlerine yönelince, plastik boru satışlarında artış oldu.


Akçakaleli çiftçilerin yağmurlama ve damlama tekniklerine yönelmesi ile birlikte plastik boru ve ekipman satışlarında artış olduğunu söyleyen pamuk ve plastik yetkili satıcısı Mehmet Özer, bu yıl çiftçi yağmurlama sistemlerine yöneldiğini ifade etti.
Geçen yıllara rağmen bu yıl sulama sistemlerine gözle görülür bir artış olduğunu söyleyen Mehmet Özer, bu yıl fazla miktarda boru sattığını belirterek, "Akçakale çiftçisi gün geçtikçe sulama sistemlerine yöneliyor. Çiftçinin yağmurlama ve damlama sistemini tercih etmesinde birçok neden var. Sulama sistemini beş saate bir değiştiriyor. Güneşin altında saatlerce sulama için beklemesine gerek kalmıyor. Tarla, bu sistemle suya daha rahat doyuyor. Salma sulama olmayınca atılan gübre tahliyeye gitmiyor ve toprak erozyonu engellenmiş oluyor. Bu yıl çiftçi sulama sistemlerine geçmesi bölge içinde avantajlı. Çünkü bu sistemle sulama yapıldığında tuzlaşma ve çoraklaşmanın da önü kesilmiş oluyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 17:41:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?