5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Yağmurlar yüz güldürüyor

Son yılların en yağışlı günlerini geçiren Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yağmurlar yüz güldürüyor.

Mart ayında rekor düzeyde yağış alan Şanlıurfa'da çiftçiler sevinirken, bölgenin 3 büyük barajındaki su seviyeleri yüksek düzeye ulaştı. Enerji ihtiyacı olmadığından Türkiye'nin en büyük barajlarından birisi olan Atatürk Baraj'ında 8 tribünden sadece bir tanesi zaman zaman çalıştırılıyor.

Yetkililer, Mart ayındaki yağıştan dolayı bitkilerin gelişmesini olumlu yönde etkilediğini belirtti. Yetkililer, "Fazla yağıştan dolayı çiftçi bir zarar görmemiştir. Mart ayındaki metrekareye düşen yağış miktarı son 5 yıla göre ciddi anlamda yüksek yağış miktarı görülüyor. Yağışlar, GAP çiftçisini olumlu etkilemiştir. Özellikle yağış miktarı bitkinin gelişim dönemini olumlu etkileyeceğinden daha çok ürün daha çok verim alacaktır" dedi.

Bu arada, alınan bilgiye göre, bugün itibariyle su kodu seviyelerinin Atatürk Barajı'nda 530.11 olduğu öğrenildi. Elektrik ihtiyacı olmadığından dolayı Atatürk Barajı'nda bulunan 8 tribün de durdurulmuş vaziyette. Yetkililer, zaman zaman bir tribünün çalıştırıldığını söylediler.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 10:36:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?