2
Mayıs
2024
Perşembe
ŞANLIURFA

Yahudiler Şanlıurfa'dan toprak mı satın alıyor!

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, yardımcıları Mahmut Aydın, Hamit Aslan ve bazı kurumların müdürleriyle birlikte Harran Otel’de bugün bir basın toplantısı düzenledi. 28 Mart’tan sonra başlattıkları temizlik, yol, park ve refüj çalışmalarını anlatarak bilgi veren Belediye Başkanı Fakıbaba, temizlikte belirli bir mesafe alındığını söyledi.

Son zamanlarda yolların asfaltına ağırlık verdiklerini belirten Fakıbaba, şehir içi ulaşımı rahatlatmak için Hızmalı Bölgesi’nde yeni bir yol açacaklarını, buradaki 8 evden 5’nin alındığını, 3 evle ilgili de görüşmelerin sürdüğünü kaydetti. Karakoyun Deresi üzerinden geçecek yol için Devlet Su İşleri’nin (DSİ) köprü yapması gerektiğini vurgulayan Fakıbaba, bu konuda da çalışmaların sürdüğünü bildirdi.


Şanlıurfa’nın Sırrın Mahallesi’nden Akçakale Karayolu’na uzanan bölgede yeni bir yol için karayollarıyla ortak çalışma yürüttüklerini de kaydeden Fakıbaba, "Sırrın’dan Akçakele Karayolu’na uzanan yolla ilgili planlar tamamlandı. Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri, bizim arkadaşların yaptığı çalışmaları dikkatle incelediler ve beğendiler. Şimdi eğer karayolları planlanan yolun alt yapısını hazırlarsa biz de hemen asfaltını yapıp şehir trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak bu yolu Ramazan’dan önce hizmete vermeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Şanlıurfa’da su probleminin 1 Temmuz 2005 tarihi itibariyle sona ereceğini kaydeden Fakıbaba, arıtma tesisiyle ilgili çalışmaların ve boru döşeme işleminin sürdüğünü kaydetti. Başkan Fakıbaba, şu ana kadar belediyeden 100 kişinin emekli olduğunu, yerlerine ise 15 kişi aldıklarını ifade ederek, "Yeni alınan personelimiz hep uzman sıfatında" dedi.


Basın toplantısında, son günlerde kamuoyunda tartışılan Temalı Park Projesi ve Yahudiler’in Şanlıurfa’dan toprak almaları konularına da değinen Başkan Fakıbaba, konuları gündeme getirenleri isim vermeden eleştirirken, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e de tepki gösterdi. Bahçıvan’ı isim vermeden eleştiren Fakıbaba, "28 Mart’tan sonra Şanlıurfa’dan bir karış toprak satılmamıştır. 28 Marttan önce satılmışsa, bu memleketin sahibi olduklarını iddia edenler o zaman neredeydi. Sayın Perinçek, Urfa’nın kurtarıcısı oldu. Ben 28 Mart’tan önce de bir karış toprağın satılmadığına eminim, 28 Marttan sonra da" diye konuştu.


Tartışmaların odağındaki Temalı Park’ın tek amacının Şanlıurfa’ya daha fazla turist çekmek olduğunu ifade eden Fakıbaba, hazırlanan yeni projenin tamamen İslami motifler üzerine düzenlendiğini vurguladı. Fakıbaba, "Projenin mimarı Mehmet Alper, Eylül ayında gelerek projeyi halkın onayına sunacak. Eğer halkımızın istemediği bir husus olursa o derhal çıkarılacak. Öyle denildiği gibi projenin sahibi de İsrail değil, Turizm Bakanlığı’nın kendisidir" dedi. Muhalefet ve siyaset uğruna yapılanların kendisini üzdüğünü kaydeden Fakıbaba, yine isim vermeden bazı eleştiriler getirerek, "Bence siyasetçi, çok onurlu, gururlu olmalı. Ben önümüzdeki dönem kaybederim, şerefimle giderim. Televizyonlara çıkıp işte İsrail’i anlatmam. 28 Mart’tan önce niye söylemedin. 28 Mart’ta neden gündeme getirmediniz" şeklinde konuştu.

ŞANLIURFA (İHA) -
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2004 Cuma 10:40:01
Güncelleme :27 Ağustos 2004 Cuma 12:58:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?