2
Mayıs
2024
Perşembe
ŞANLIURFA

Yaklaşık 300 ev ve işyerini su bastı

Şanlıurfa’da 2 gündür etkili olan yağmur şehirde yaşamı olumsuz etkiliyor. Metrekareye 51 kilogram yağış düşen kentte, Çok Programlı Lise’nin bahçe duvarı yıkılırken, yaklaşık 300 ev ve işyerini su bastı.

Cuma gecesi başlayan ve Cumartesi günü etkisini artırarak devam eden yağmur, Şanlıurfa’da yaşamı olumsuz etkiledi. Şanlıurfa’da Cuma gecesi metrekareye 10 kilogram, Cumartesi günü ve gecesi ise 41 kilogram yağış düştüğünü belirten Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Pazartesi gününden itibaren kentte hava durumunun mevsim normallerine döneceğini belirttiler.

Hafta sonu Şanlıurfa’da etkili olan yağmur şehir merkezinde trafiği olumsuz etkilerken, kenar mahallelerde su baskınlarına sebep oldu. Yağış yüzünden Devteşti Mahallesi’nde, yaklaşık bin öğrencinin öğrenim gördüğü İMKB Çok Programlı Lise’nin bahçe duvarı yıkıldı. Okul Aile Birlik Başkanı Tosun Bayram, bölgenin en modern okulunun yapılmasına rağmen çevre düzenlemesinin yapılmaması sebebiyle bahçe duvarının yağmurla birlikte yıkıldığını söyledi.
Yağışlar sebebiyle Akabe, SSK civarı, Balıklıgöl, Süleymaniye, Ertuğrulgazi, Sarayönü ve Bahçelievler mahallelerinin bir bölümünde zemin katta bulunan evleri su bastı. Şanlıurfa’da yaklaşık 350 ev ve işyerini su bastığı bildirildi.

Bu arada Suruç İlçesi’nde de etkili olan yağışlar nedeniyle elektriklerin kesildiği ve bazı evleri su bastığı bildirildi. Yağışın Pazar günü etkisini kaybetmesiyle birlikte temizlik çalışmalarına başlandı.

ŞANLIURFA (İHA) -
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2004 Pazar 15:55:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?