8
Mayıs
2024
Çarşamba
ŞANLIURFA

Yakup Sarnıcı koruma altına alındı

Harran İlçesi'nde bulunan Yakup peygamberin sarnıcı Harran Belediyesi tarafından koruma altına alındı. 

Harran İlçesi'nde yabancı turistlerin akınına uğrayan sarnıç, güzel bir görünüme kavuşması için çevresine ihata duvarı çekildi. 

Yahudi ve Hıristiyanlar'ın özellikle Eylül ayının ilk haftasında ziyaret ettiği ve "Yakup kuyusu" olarak bilinen sarnıç çevresine Belediye tarafından ihata duvarı çekilerek ve turizme kazandırılmaya çalışılıyor. 

Harran Belediye Başkanı İbrahim Özyavuz, kuyunun etrafına ihata duvarının yapıldığını belirterek, "Burayı turizme kazandırmak ve tarihi dokuyu ve değerlerimizi koruma için böyle bir çalışmayı yaptık. Yakup peygamberin sarnıcı olarak bilinen sarnıcın çevresine ihata duvarı çektik. Ödenek geldikçe burayı tamamlamaya çalışacağız" dedi. 

İsrail'in sarnıcı restorasyon yaptığı iddialarının asılsız olduğunu kaydeden Harran Belediye Başkanı İbrahim Özyavuz, "Bunlar hayal mahsulü üretilen iddialardır. Böyle bir şey söz konusu değil. Bu yapılar bizim tarihi değerlerimizdir. Bu değerleri korumak bizim asli görevlerimizdir. Yakında herkesi kıskandıracak mini parka dönüştüreceğiz burayı. Bakalım o zaman ne diyecekler merak ediyorum" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2006 Salı 11:08:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?