5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Yaralı sayısı 24

Şanlıurfa-Gaziantep karayolunda meydana gelen trafik kazasında yaralı sayısı 24'e yükselirken, otobüsün yatak bölümünde sıkışan ikinci şoför yaklaşık 2 saatlik bir çalışmanın ardından güçlükle kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Suruç ilçesi yakınlarındaki Tepe Tesisleri mevkiinde meydana gelen kazada, Diyarbakır'dan İzmir istikametine giden Harun A. idaresindeki 34 NDF 21 plakalı yolcu otobüsünün ön camına, önde seyir halinde bulunan 63 plakalı bir kamyonun kasa kısmından uçan naylon branda yapıştı. Bunun üzerine sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle otobüs şarampole yuvarlandı. Kaza sonrası olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye aracı, itfaiye kırım aracı ve vinç çağrıldı.

Otobüsün yatak bölümünde sıkışan şoförün kurtarılması için kırılan camın içerisinde içeri giren görevliler, yaralı şoförü kurtarmak için 2 saat boyunca uğraştı. Şoför sıkıştığı yerden çıkarılamayınca, bu kez devreye vinç girdi. Vinçle otobüsün bir tarafa havaya kaldırılarak şoföre ulaşıldı. 112 ekipleri daha sonra yaralı ikinci şoför Ahmet İ.'yi kurtararak ambulansa götürdü.

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ve İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Şükrü Cumhur kaza yerine gelerek görevlilerden bilgi aldı ve kurtarma çalışmalarına katıldı. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülürken, söz konusu kamyonun bulunması için çalışma başlatıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 13:06:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?