5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

'Yaralı Yürek' mahkemelik oldu

Şanlıurfa'da "Yaralı Yürek" adlı dizinin çekimleri sırasında dizi ekibine yapılan saldırının yankıları sürüyor. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Demirkol, dizi hakkında dava açacaklarını söyledi. 

"Yaralı Yürek" dizisi Şanlıurfa'da mahkemelik oluyor. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri bir araya geldi. 

Toplantıda "Yaralı Yürek" dizisi değerlendirildi. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Demirkol, yapılan hakaretlerin diz boyu olduğunu belirtti. Demirkol, "Bize yapılan bu iftira ile ilgili olarak dava açmayı düşünüyoruz. Bu müşavirimizin bilgisi altında olacaktır. Bu Yaralı Yürek dizisi bizi yaralayan bir dizi olarak Urfa'da çekiliyor. Mekan olarak Urfa kullanılıyor. Dizide ifadeler Urfa geçiyor. ve Urfalı'ya hakaret ediliyor. Bırakın Urfalı'yı Türk ve İslam adetine bağdaşmayan, insanlıkla uyuşmayan uygulamalar var. Urfalı'ya bu hakareti yapmayın. Eğer Urfalı'ya bu hakareti sürdürecekseniz, Urfalı'nın bu hizmeti size vermesini engellemeye çalışacağız. Bu bizim en tabi hakkımız. Bu bizim sosyal ve toplumsal sorumluluğumuz. Biz toplumsal sorumluluk görevini yerine getirmeye çalışıyoruz. Oda olarak buna lakayıt kalmamız düşünülemez. Bunu yapmak zorundayız. Çok affedersin Urfada bir laf vardır, 'yediğin kaba pislemek' gibi. Urfa'da kalıyorlar, Urfalı'ya hakaret ediyorlar ve Urfalı'ların hizmet etmesini bekliyorlar. Böyle saçma şey olmaz. Biz şiddet taraftarı değiliz. RTÜK Başkanı sayın Zahit Akman'ın bir ifadesi vardır. Bu ifade 'kamunun malının kullanarak kamuyu tahrip eden bir yaklaşımı kabul edemeyiz' Urfa'da yiyorsun Urfa'da içiyorsun ve Urfalı'ya hakaret ediyorsun. Bu kabullenemez" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2007 Salı 17:58:01
Güncelleme :4 Mart 2007 Pazar 11:53:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Barış Karakeçili IP: 88.231.136.xxx Tarih : 4.03.2007 18:41:19
İyi olmuş.Zaten o filmde bunu hak ediyor.Yani urfada böyle bişeyin yaşanması,mümkün olmayan birşey.Urfayı bu kadar kötülemeye hakları yok.Bence Müebbet vermeliler :) Yaralı Yürek Dizisi Yönetmenine...