5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Yardım Ahlakı konferansı

3. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları kapsamında bugün "Yardım Ahlakı" konulu konferans düzenlendi.

Dedeman Otel'de düzenlenen konferansta yardımlaşma ve insan, yardımlaşma ve etik, kurumsal etik, yardımlaşmada özel alanlar ve etik yardımlaşmada örnek davranışlar ile uygulamalar gibi konular ele alındı. Konferansa uluslar arası alanda konusunda uzman kişiler sunumcu olarak katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Yıldıray Malğaç, "Bu sene de iyilik güneşinin sıcaklığında merhamet ve fedakarlık güllerini açtırmak, bencillik ve vurdumduymazlık kalelerini yıkmak için ve nihayet daha güzel bir dünya düşüncesini, tüm engellere inat hayal denizinden hakikat sahiline çekmek için bir aradayız. Bu seçkin topluluğun içinde binlerce kilometreleri aşıp gelenler var. İnsana daha hoş gelebilecek alternatifleri elinin tersiyle itip ben de buradayım diyenler var. Ve tüm samimiyetimle ifade etmek isterim ki; şuan bu salonda istisna hep iyi insanlar var. İyiliğin kalbinde ve Halil İbrahim buluşmaların en mühim duraklarından olan 'Yardım Ahlakı' konulu konferansındayız. Mutluluğumuz sözlerin fevkindedir" dedi.

Konferans konusu hakkında çok fazla söz söylemek istemediğinin altını çizen Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları Koordinatörü Yıldıray Malğaç, şunları kaydetti: "Aramızda bu konuyu tüm veçheleri ile aydınlatacak değerli bilim adamları ve bizzat uygulama arazisinde, meselelerin içinde olan ehil kişiler var. Ancak mevzunun önemini hepiniz takdir edersiniz. 'Yardımlaşma' bugün klasik tanımlamaların dışına çıkmış esas kadar belki de ondan da önce usule bağlı bir mefhum haline gelmiştir. Örneğin, fakir, muhtaç, engelli, o veya bu sebeple diskriminasyona uğramış dezavantajı' kişi ve topluluklara el uzatılırken artık birçok şey hesaplanmak durumunda ve insan onuru asla rencide edilmemek zorunda. Çok halis niyetlerle çıkılan yollarda doğru kararlar alınmaz, doğru kadrolarla çalışmaz ve doğru vasıtalar kullanılmazsa, maalesef çok kötü, hedefinden sapmış ve sonunda, düşündüğümüz, hayal ettiğimiz ile gerçekleşen arasında uçurumlarla karşılaşmak mümkün olabilmektedir."

Üç oturum ve kapanış konuşması ile yapılacak olan konferansta Prof. Dr. Şahin Aksoy, Thomas Getman, Prof. Dr. Hamza Aktan, Prof. Dr. D. Nesy, Zaven İshat Bıçakçı, Joao J. Vila Cha, Prof. Dr. Ömer Çelik birinci oturuma; Prof. Dr. Servet armağan, Prof. Dr. D. Nesy, Ömer Taşlı, Thomas Getman, Ali Nasuh Mahruki, Doç. Dr. Kasım Karataş, Dr. Kerem Kınık, D. Mehmet Doğan ikinci oturuma; Prof. Dr. Hamza Aktan, Doç. Dr. Recep Çiğdem, Meir Handelsman, Doç. Dr. Eva Csaki, Özden Zehra Sönmez, Burhan Ersoy, Tarek Abdelalem, Prof. Dr. Servet Armağan, üçüncü oturuma konuşmacı olarak katılırken, kapanış konuşmasını da Prof. Dr. Şahin Aksoy yaptı.

Konferansa; Halil İbrahim Buluşmaları Koordinatörü Yıldıray Malğaç'ın yanı sıra; Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Mutlu, İsrail Büyükelçisi Gaby Levy, Vali Yardımcıları Ferhat Burakgazi ile Salih Gelgeç, Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar ve akademisyenler katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2009 Pazar 17:13:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?