5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Yardım çilesi!

Şanlıurfa Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından fakir ailelere nakdi yardım dağıtımında vatandaşlar, 36 derece sıcağın altında banka önünde saatlerce bekledi.

Şanlıurfa SYDV tarafından fakir ve muhtaç bin aileye, kişi başı 250 ile 500 TL arası olmak üzere nakdi yardıma bugün sabah başlandı. Vakıfbank Şanlıurfa Şubesi önünde toplanan vatandaşlar, uzun süre güneş altında beklemek zorunda kaldı.

Zaman zaman vatandaşlar arasında yer tartışması yaşanırken, 36 derece sıcağın altında bekleyen vatandaşlar, sıra beklemekten bıktıklarını söylediler. Vatandaşlar, "Para almak için sabahın erken saatinden beri bekliyoruz. Güneşin altında kalmak zor oluyor. 500 TL devlet bana veriyor. Borç alarak organ nakli yapacağım. Her zaman bu rezaleti çekiyoruz. Bu güneşin altında bekliyoruz. Memurlar görevini yeterli derecede yapmıyor" dediler.

Yardım almak için banka önündeki sokakta yerlerde oturan yaşlılar utançlarından yüzlerini kapatırken, yardımın birkaç gün süreceği bildirildi.  Yardımların bugün itibariyle dağıtılmaya başlandığını belirten SYDV yetkilileri, toplam bin kişiye yardım yapılacağını kaydettiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 12:12:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?