5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Yardım kömürlerini satmak istedi

Suruç Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından fakirlere verilmek üzere ilçede dağıtılan kömürleri emniyet güçlerine satmaya çalışan bir kişi suç üstü yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Suruç ilçesinde bir şahsın SYDV kömürlerini parayla sattığı ihbarını değerlendiren İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri harekete geçti. Şahsın kömürleri polislere satmak istediği anda suçüstü yakalanan şahıs gözaltına alındı.

Konuyla İlgili açıklama yapan Suruç Kaymakamı Muhittin Pamuk, ilçede yardıma muhtaç ve fakir olan ailelere verilmek üzere gönderilen kömürleri, evde yakmak yerine bazı şahısların sattıkları duyumun aldıklarını kaydederek, "Emniyet güçlerince yapılan takiplerde, bir vatandaş vakfımızdan aldığı kömürü, güvenlik güçlerine satmaya kalkışırken suç üstü yakalanmıştır. Kaymakamlık olarak biz, fakir olan vatandaşlarımıza kömürü evlerinde çocuklarının sıcak bir ortamda olması için dağıtıyoruz. Kimse vakıftan aldığı kömürü satmaya kalkışmasın. Yakalan kişilerin, yeşil kartlarının iptal edileceği gibi kendisine verilen her türlü yardımlar da kesilecektir" dedi.

Yakalanan şahsın SYDV'den aldığı kömürlere el konulurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2008 Salı 13:54:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?