5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Yardım kuyruğunda ölüm

Şanlıurfa Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından Ramazan ayı öncesi dağıtılan 150 TL yardım parasını almak için banka önünde kuyrukta bekleyen 71 yaşındaki Mehmet Yıldız, geçirdiği kalp krizi sonucu öldü. Bir haftadır devam eden yardımda bir kişi ölürken, bir kişi de bayıldı.

Şanlıurfa Valiliği, fakir ve yardıma muhtaç ailelere Ramazan ayı öncesi yardım amacıyla 150 TL dağıtmaya bir hafta önce başladı. Şanlıurfa'nın Kendirci Mahallesi'nde yaşayan 71 yaşındaki Mehmet Yıldız, valiliğin dağıttığı yardımdan yararlanmak için dün Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na giderek bankadan 150 TL yardım parası alabilmek için fiş aldı. Yaşlı adam, parasını çekebilmek için bu sabah erken saatlerde Vakıflar Bankası şubesinin önüne gitti. Yürümekte güçlük çeken yaşlı adam, sıranın
kendisine gelmesi için kalabalıkta kuyruğa girdi. Mehmet Yıldız, uzun kuyrukta beklerken aniden fenalaşarak yere yığıldı.

Dağıtılan yardım paralarını almak için banka önünde sıra bekleyen vatandaşlar aniden yere yığılan Mehmet Yıldız'ın ilerlemiş yaşından dolayı uzun süre ayakta beklemeye dayanamayıp baygınlık geçirdiğini sanarak yaşlı adama yardım etmek istedi. Tüm uğraşlara rağmen Mehmet Yıldız'ın kendisine gelmemesi üzerine sağlık görevlilerine haber verildi. Olay yerine gelen 112 acil servis ambulansıyla Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne götürülen 71 yaşındaki Mehmet Yıldız'ın kalp krizi geçirdiği belirlendi. Yaşlı adam, acil serviste doktorların tüm müdahalesine rağmen hayata döndürülemedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2009 Salı 18:33:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?