30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

Yarımsu Köyü karalar bağladı

Eskişehir’in Alpu İlçesi’nde tarım işçiliği yaparken dün gece hayatlarını kaybeden Bilbay ailesinin 6 ferdinin ölüm sebepleri araştırılırken, memleketleri Şanlıurfa’nın Yarımsu Köyü yasa boğuldu.

Şanlıurfa’dan Eskişehir’in Alpu İlçesi’ne bağlı Bahçecik Köyü’ne pancar çapası yapmak için gelen Bilbay ailesi, dün akşam aniden rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Hasan (23) ve Fatma Bilbay (26) çiftiyle çocukları Sibel (5), Ahmet (3), Sara (2) ve Emine (1) Alpu Devlet Hastanesi’nde yapılan tetkik ve muayene sonrası geri gönderilen aile sabah saatlerinde kaldıkları çadırda ölü olarak bulundu.

Eskişehir Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Bilbay ailesinin 6 ferdinin ölüm sebeplerinin tespiti için otopsi çalışmaları sürerken, Şanlıurfa’nın Yarımsu Köyü’nde de defin hazırlıkları başladı. Para kazanmak umuduyla uğurladıkları akrabalarının ölüm haberiyle yasa boğulan köylüler, olayın bir sağlık skandalı olduğunu iddia ederek, "Olay dün akşam olmuş, biz de sabaha karşı durumu öğrendik. Gelişmeleri takip ediyoruz. Ortada bir ihmal var. Biz davacı olarak üzerimize düşeni yapacağız. Devletin de üzerine düşeni yapmasını istiyoruz" dedi.

Bu arada, köy mezarlığında 6 kişilik Bilbay ailesi için 6 ayrı mezar kazılıyor. Ailenin yakınları, sağlık skandalında sorumluların cezalandırılmasını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2005 Cumartesi 21:50:39
Güncelleme :29 Mayıs 2005 Pazar 14:09:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?