5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Yasa tasarına karşı oturma eylemi

Şanlıurfa'da sendika üyeleri tarafından Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) Yasa Tasarısı'na karşı oturma eylemi gerçekleştirildi.

Karakoyun İş Merkezi önünde toplanan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipler Birliği (TBB) ve Türk Diş Hekimlerini Birliği üyeleri, SSGSS Yasa Tasarısı'na karşı oturma eylemi gerçekleştirdi. Ellerindeki dövizlerle slogan atan grup, yasa tasarısını protesto etti.

Grup adına basın açıklamasını yapan Tarım Orman ve Kamu Emekçileri Sendikası (TARIM ORKAM-SEN) Şanlıurfa Şube Başkanı Özkan Yorgun, hükümetin yasa tasarısını geri çekmesi gerektiğini kaydederek, "Bu yasa gündeme geldiğinden bu yana bizler bu yasanın IMF ve Dünya Bankası'nın dayatmaları sonucunda hazırlandığını dile getirdik. Onlar bu ülkenin geleceğini IMF kredilerine satmış olabilirler ama bizler çocuklarımızın geleceğinin satılığa çıkarılmasına izin vermeyeceğiz. Biz çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakacağız. Bu yasa meclisten geçse de bizim gündemimizden düşmeyecektir. Bizler bu yasanın yürürlüğe girmesine asla izin vermeyeceğiz. Bizler bu yasaya mücadelemizi sürdüreceğiz. Bugün Türkiye'nin dört bir yanında yan yana gelen on binlere on binlerce kişi daha katarak, eylemlerimizi örgütlemeye devam edeceğiz" ifadelerini kaydetti.

Alkış ve sloganlarla yasa tasarısını protesto eden grup, basın açıklamasının ardından 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdi. Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı iş merkezi önündeki grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

.
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2008 Salı 18:40:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?