5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Yaşlıların bariyer çilesi

Akçakale ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi Yunus Emre Caddesi'nden geçen gümrük kapısı yol güzergahına çekilen bariyerler, mahalledeki yaşlıları çileden çıkardı.

Yolun her iki yakasında akrabaları ve yakınları olan yaşlılar, bariyerlerden geçmek için çok zorlandıkları ve bazen karşıya geçmek için 500 metre ilerdeki yol kavşağına gitmek zorunda kaldıklarını ifade ettiler. Akçakale’de bulunan yaşlılar, yetkililerden yardım beklediklerini belirttiler.

Bariyerleri geçmekte çok zorlandığını ifade eden Ali Akkurt, (70) isimli vatandaş, "Yetkililerin bu işe bir çözüm getirmesini istiyoruz. Benim gibi onlarca yaşlı insan var. Karşıdan karşıya geçmek için çok zorlanıyoruz. Çünkü karşıda kızımın ve oğlumun evi var. Günde dört beş sefer geçmek zorundayım, ancak bariyerler beni canımdan bezdirdi. Bazen üzerlerinden geçmekte zorlanıyorum. 500 metre ilerdeki yol ayırımına gitmek zorunda kalıyorum. Zaten yaşlıyım yürüyecek durumda değilim. Bu bariyerler bize işkence vermeye başladı. Özelikle yeni mahalle Kazım Karabekir Sokağı karşısındaki bariyerlerin insan geçişleri için açılmasını istiyoruz. Bu bariyerlerden dolayı geçişte zorlanan yığınla yaşlı insan var. Yetkililerden bu işe bir çözüm getirmesini bekliyoruz" dedi.

Mahalle sakinleri ise, yaşlı insanların bu bariyerleri geçmekte çok zorlandığını ve yetkililerden konuyla ilgili girişimde bulunmasını istediler.

Bu arada, yetkililer ise, yolun uluslararası bir yol olduğunu belirterek, vatandaşların can güvenliği için yapıldığını söylediler.

.
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2008 Çarşamba 10:39:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?