5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Yaşlıların yağmur altında maaş çilesi

Sanliurfa'da 3 aylik yaslilik ve sakatlik maasini almaya gelen vatandaslar arasinda, yagmur altinda izdiham meydana geldi.

Sabahin erken saatlerinde Sanliurfa Ziraat Bankasi Yenisehir Subesi'nden 240 ile 500 YTL arasinda degisen yaslilik maasi ile 500 ile 600 YTL arasinda degisen sakatlik maasini almaya gelen yaslilar, saatlerce yagmur altinda bekledi. Kalabalik nedeniyle bir anda meydana gelen izdihami polisler engellemeye calisti. Kalabalik arasinda sikisan bazi yaslilar ezilme tehlikesi gecirirken, bazi yaslilar ise polislerden yardim istedi. Polis, yasanan izdihami kadinlarin bulundugu banka girisine barikat koyarak onlemeye calisti.

Gittikce artan izdiham banka kapisinin kapatilmasi ile son buldu. Tekrar siraya giren yaslilar yagmur altinda beklemeye basladi. Bazi yaslilar yakinlarinin yardimi ile bazi yaslilar ise yakinlarinin sirtinda bankaya getirildi.

Yaslilar yagmur altinda 3 saat boyunca beklediklerini ve maaslarini alamadiklarini dile getirdi. Yakinlarinin sirtinda bankaya gelen 100 yasindaki Hanim Harmanc, dayanamayinca taksiye bindirilerek eve goturuldu.

Banka yetkilileri, saat 09.00'da baslayan mesainin odeme gunu 07.00'de basladigini, ilk gunde bin 600 yasliya odeme yapildigini soyledi.

Sanliurfa il genelinde 11 bin kisiye maas verilecegi ogrenildi.

 

 

 

 

 

 

 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2008 Pazartesi 17:46:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?