5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Yatırımcılardan GAP'a çıkarma

YATIRIMCILAR GAP'A ÇIKARMA YAPACAK

GAP'ta yaklaşık 10 yıldır arsa bulamadıkları ve alt yapı eksikliklerinden dolayı yatırım yapamayan 800'ün üzerinde iş adamının fabrika kurmak için sıra beklediği Şanlıurfa 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin bütün eksikliklerinin giderildiği bildirildi.

Yatırımcılara sınırsız fırsatlar sunan Şanlıurfa 2. OSB'de başvurular yakında başlıyor. Bugüne kadar arsa sorunu yaşayan GAP yatırımcısının da önü açan Şanlıurfa 2. OSB'de yatırım yapacak firmaların GAP'ı şantiyeye çevirmesi bekleniyor. Alt yapısı tamamlan ve Şanlıurfa 2. OSB'deki arsalara müracaatlar 16 Kasım 2009 tarihinde başlıyor. GAP'ta yatırım yapmak isteyen büyük firmaların, alt yapısı tamamlanmış olan 2. OSB'ye yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Müracaatlar daha başlamadan 420 iş adamının GAP'ın merkezi Şanlıurfa'da 2. OSB'de yatırım yapmak için sabırsızlandığı bildirildi. Yaklaşık bir ay sürecek arsa müracaatları, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ŞUTSO) kurulacak bir birim tarafından alınacak. Alınan müracaatlarda lokomotif firmaların yatırım yapmasına dikkat edileceği bildirildi. Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan başkanlığında Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen İkinci OSB'ye yapılacak müracaatlarla ilgili Danışma Kurulu toplantısında yatırımcıya alt yapısı hazır hale getirilmiş arsaların verileceği aktarıldı.

Şanlıurfa sanayisinin yeniden yapılandırılmasında 2. OSB'ye yapılacak yatırımcı müracaatlarına dikkat edileceğini söyleyen ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin, bunun için 13 milyon Euroluk bir projenin yürütüldüğünü söyledi. ŞUTSO Başkanı Ertekin, Türkiye'de ilk defa Birleşmiş Milletler Kalkındırma Programının, bir şehrin sanayisine Avrupa Birliği, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Mali İşbirliği Programı kapsamında yön vermeye çalıştığını ifade etti. Başkan Ertekin, Güneydoğu Anadolu Projesi'nin kalbi olan

Şanlıurfa'da yürütülen projede ikinci OSB'ye kurulacak fabrikaların hangi yatırımları tercih etmesi için 5 aydır 40 yabancı ve yerli uzmanın da yer aldığı toplantıların yürütüldüğünü aktardı. Ertekin, toplantılarda tarıma dayalı gıda sanayi, makine endüstri, tekstil başlıkları altında organik tarım, yenilenebilir enerji, doğa ile uyumlu faaliyetleri de teşvik eden yatırımların önerildiğini dile getirdi.

Müracaatları da bu çerçevede alacaklarını hatırlatan Başkan Ertekin, "Bu güne kadar altyapı eksikliği ve bürokratik engeller sebebiyle GAP bölgesine yatırım yapamamaktan şikayetçi olan iş adamlarına sınırsız fırsatlar sunulan Şanlıurfa 2. Organize sanayi bölgesinin açılmasını bekliyordu. Türkiye'nin en büyük projesi olan GAP, devletin baraj ve sulama yatırımlarının dışında yeterli gelişimi sağlayamadı için sürekli tartışma konusu olmuştu. Bölgeye yatırım yapmak isteyen işadamları ise arsa bulmakta zorlanıyordu. Teşvik Yasası ve Şanlıurfa İkinci Organize Sanayi bölgesinin alt yapısı tamamlanmış arsalarla GAP'ın şantiyeye dönmesini bekliyoruz" dedi.

YATIRIMCILAR GAP'A ÇIKARMA YAPACAK
İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2009 Çarşamba 15:55:04
Güncelleme :4 Kasım 2009 Çarşamba 18:38:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?