5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Yatırımda en büyük pay eğitime...

ŞANLIURFA 2010 YILI YATIRIM PROGRAMINDA EN BÜYÜK PAYI EĞİTİMDEN ALACAK

Geçtiğimiz hafta sonu GAP'tan Sorumlu Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın yatırımları izlemek ve değerlendirmek için geldiği Şanlıurfa'da, yaptığı toplantıda ele alınan yatırım konularında en büyük payın eğitim aldığı bildirildi.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) başkanı Eyüp Sabri Ertekin, son bir aydır 2010 yılında yatırım programına konulması için Şanlıurfa'nın konu başlıklarını çeşitli sivil toplum örgütleriyle oluşturduklarını, bu raporu da Bakan Yılmaz'ın Şanlıurfa'ya gelişi esnasında sunduklarını aktardı. ŞUTSO Başkanı Ertekin, GAP'tan Sorumlu Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın yatırımları izleme ve değerlendirme toplantısında Şanlıurfa'nın 2010 yılı içerisinde yatırım programına alınması istedikleri konuları Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ile birlikte sunduklarının altını çizdi. 2010 yılı yatırım programına alınacak konuların ilk kez erken davranılarak bütçeden gereken payı alması noktasında başarı sağlandığını hatırlatan ŞUTSO Başkanı Ertekin, şunları söyledi:

"Daha önceleri yatırım programları belirlenirdi, biz daha sonra şu yatırım da gerçekleşmeli bu konuda gerçekleşmeli deyip bakanlığa yada milletvekillerimize gider destek isterdik. Ama bu kez erken davranıp yatırıma alınmasını istediğimiz konuları direk bu konuyla ilgili bir bakanımıza iletmiş bulunuyoruz. Hatta sağ olsun bakanımız memleketimize bakanlarıyla birlikte ilimize kadar geldi ve yatırımları değerlendirme izleme toplantısı yaptı. Bu çok güzel gelişmedir. Bu toplantıda 2010 yatırım programından Şanlıurfa en büyük payı eğitim yatırımları alacak. Fırat'ın Atatürk Barajından gelen suyu tünel çıkış ağzından hem Organize Sanayi Bölgesine hem de Balıklıgöl'e verilmesi yatırım programına alındı sayılır. Bu maddelerimiz önemsendi. Demiryolu 2010 yılı yatırım programında projelendirilecek. Karaköprü Evren Sanayi arasındaki çevre yolu 2010 yılı yatırımlarından gerekli payı alacak."

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2009 Salı 17:07:01
Güncelleme :20 Ekim 2009 Salı 20:20:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?