7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Yavaşcan'a öğretmen sürprizi

Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen törene davet edilen ilkokul öğretmeni İsmail Günay'ı karşısında görünce duygusal anlar yaşadı. 

Şanlıurfa Devlet Su İşleri Konferans Salonu'nda düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliklerine Vali Yusuf Yavaşcan, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kemal Emren, Belediye Başkan Vekili Gülendar Açanal, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Küçük ve çok sayıda öğretmen ile davetliler katıldı. Törende konuşan Vali Yavaşcan, eğitim ve öğretmenin insana nitelik, kişilik kazandıran etkenler olduğunu belirterek, "Günümüz bilgi çağıdır. Modern dünyada ilkelere ayak uydurmak eğitimden geçer. Eğitim milli bir dava haline gelmiştir" dedi. 

Konuşmasının ardından kürsüden inen Vali Yavaşcan, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin yaptığı sürprizle duygusal anlar yaşadı. Sunucu Vali Yavaşcan'ın Eskişehir'deki ilkokul öğretmeni İsmail Günay'ı anons ettiğinde, salonda bulunan yaklaşık 800 kişi Günay'ı ayakta alkışladı. Karşısında ilkokul öğretmenini görünce büyük mutluk yaşayan Vali Yavaşcan, İsmail Günay'ın elini öptü. Günay, "Bana bu anlamlı günü yaşatan Milli Eğitim Müdürü'ne ve vali beye teşekkür ediyorum. Vali beyin bu duruma gelmesindeki en büyük etken kendisinin başarılı çalışmasıdır" diye konuştu. 

Emekli öğretmen İsmail Günay daha sonra yanında getirdiği Vali Yavaşcan'ın ilkokul notlarını kendisine hediye ederken, Vali Yavaşcan da öğretmenine plaket sundu.
iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2006 Cuma 15:33:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?